Xavier Trias en una imatge d'arxiu (Foto: ACN)
El candidat de CiU a l'alcaldia de Barcelona ha presentat tots els membres de la llista. (Foto: ACN)
Barcelona

CiU i PP demanen la dimissió d'Hereu, i ERC parla de resposta suficient als resultats de la consulta de la Diagonal

CiU i PP coincideixen en la seva valoració dels resultats de la consulta sobre el futur de la Diagonal. Els seus dos líders, Xavier Trias i Alberto Fernández Díaz, demanen la dimissió de l'alcalde, Jordi Hereu, després de l'àmplia victòria de l'opció C, la que no defensava l'Ajuntament. Des d'Esquerra, en canvi, es parla de resposta proporcionada amb la dimissió del primer tinent d'alcalde, Carles Martí. El líder d'ERC, Jordi Portabella, insisteix que cal seguir fent consultes.

Actualitzat
L'oposició més bel·ligerant amb la consulta de la Diagonal creu que la poca transparència evidenciada en la consulta s'ha girat en contra d'Hereu com un bumerang. CiU i PP a l'Ajuntament de Barcelona apunten directament a l'alcalde en la baixa participació i el triomf de l'opció C, la que no defensava el consistori.

El president del grup municipal de CiU, Xavier Trias, ha dit que "per vergonya 'torera'" l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, "hauria de dimitir". Trias considera que, després que l'alcalde hagi buscat una "posició immobilista" i hagi jugat a un "partidisme descarat perquè volia que guanyés l'opció A", Hereu s'ha equivocat "absolutament". Tot i que Trias ha acceptat el cessament de Carles Martí com a màxim responsable de la consulta, també s'ha preguntat si l'alcalde Hereu "està intentant salvar el seu coll" fent plegar Martí.

Trias ha afirmat que el seu grup és "favorable a les consultes", però ha remarcat que, a parer seu, ha estat un error començar per aquesta perquè era "la més difícil". CiU considera que no hi ha hagut "un error tècnic, sinó polític", i ha advertit que s'ha volgut fer un "plebiscit" en lloc d'una consulta.

Des del PP, el president del grup municipal, Alberto Fernández Díaz, també ha demanat la dimissió de l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, perquè "Barcelona l'ha censurat" amb els resultats de la consulta sobre la reforma de la Diagonal. Fernández Díaz ha assegurat que, amb la renúncia de Carles Martí, Hereu persegueix un "tallafocs polític", i ha avançat que farà la petició urgent d'un ple extraordinari.

El president del grup municipal del PPC ha dit que Barcelona té un alcalde "desnortat" i "obsessionat" a organitzar consultes i jocs olímpics d'hivern i "no centrat en la lluita contra la crisi i la delinqüència, la immigració o la millora de les delinqüències socials". Fernández Díaz ha recordat que el seu grup va ser l'únic que es va posicionar en contra de la consulta des d'un primer moment.

Esquerra parla de resposta "ràpida i proporcionada"

El president del grup d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella, difereix dels dos altres partits de l'oposició. Portabella considera que la reacció de l'alcalde, Jordi Hereu, fent plegar el seu primer tinent d'alcalde, Carles Martí, és "ràpida i proporcionada" després del "viacrucis" que ha suposat la consulta sobre el futur de la Diagonal.

En roda de premsa, Portabella ha indicat que espera que la crisi política i institucional que s'obre amb el cessament de Martí es tanqui al més aviat possible i tingui "mínima incidència" sobre la ciutat. ERC continua defensant les consultes però ha criticat durament el funcionament d'aquesta, que el govern municipal ha convertit en un "plebiscit" a favor o en contra de les propostes d'Hereu.
Anar al contingut