Madrid

CiU i ERC fan costat al govern central en el decret de l'estat d'alarma

CiU i ERC critiquen durament l'actuació dels controladors aeris i fan costat al govern central en el decret de l'estat d'alarma de dissabte passat. Tot i això també retreuen a Zapatero la mala gestió que ha desembocat en aquesta crisi. Pels grups parlamentaris catalans la descentralització de la gestió aeroportuària d'Aena és l'única solució per acabar amb conflictes d'aquest tipus.

Actualitzat
Els grups parlamentaris catalans al Congrés han coincidit a condemnar la vaga salvatge dels controladors aeris i CiU i ERC han insistit que faran costat a les decisions que prengui el govern espanyol per garantir els vols els pròxims dies. Tot i això, han apuntat la descentralització de la gestió aeroportuària d'Aena com a única solució per acabar amb conflictes d'aquest tipus.

Per Convergència i Unió aquest model mostra Espanya com un país de quarta categoria. El portaveu de la federació al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, diu que aquest conflicte és conseqüència de perpetuar un sistema aeroportuari centralitzat que gestiona conjuntament ports i aeroports, cosa "que no passa a cap altre país de la Unió Europea". Pel portaveu de CiU al Congrés "així mai aconseguirem l'eficàcia" i aposta per descentralitzar la gestió dels aeroports. A més, Duran i Lleida ha dit que "sent vergonya aliena" del PP i el PSOE perquè durant la crisi de controladors aeris "s'han barallat sense escrúpols" i han primat els interessos de partit per davant del bé comú.

Per Esquerra Republicana, darrere el problema dels controladors hi ha un model aeroportuari insostenible i caòtic. El portaveu d'ERC, Joan Ridao, ha demanat que s'aixequi ja l'estat d'alarma, sense esgotar els 15 dies de vigència.

I Izquierda Unida-Iniciativa per Catalunya ha rebutjat la declaració de l'estat d'alarma decidida pel govern perquè considera que la decisió és "desmesurada" i una "sobreactuació".
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut