Una gran estelada al Fossar de les Moreres.
CiU i ERC s'han manifestat al Fossar de les Moreres.
Barcelona

CiU i ERC es comprometen al Fossar de les Moreres perquè el 9-N es pugui votar

Josep Rull i Alfred Bosch ho han manifestat durant la nit de torxes al Fossar de les Moreres

RedaccióActualitzat

L'independentisme català s'ha començat a mobilitzar aquesta nit en les nombroses marxes amb torxes que s'han fet arreu del país amb un clam, el de poder votar el 9 de novembre. A Barcelona, com és tradicional, s'ha fet al simbòlic Fossar de les Moreres, on l'esperit de lluita s'ha mostrat molt contundent. Els partits i les entitats agrupats en l'Esquerra Independentista han reclamat la desobediència per aconseguir recuperar les llibertats perdudes.

Els diferents partits polítics també han fet les ofrenes florals i han encoratjat els catalans a continuar la lluita. El coordinador general de Convergència Democràtica de Catalunya, Josep Rull, acompanyat del president del PNB, ha promès que la decisió sobre aquest referèndum no la prendrà "cap tribunal constitucional", sinó que "es prendrà des de Catalunya" i "serà la de votar".

Esquerra Republicana de Catalunya ha començat per primera vegada la tradicional marxa de torxes al Pla de Palau. Tothom hi ha assistit amb la convicció que la participació, d'aquí a unes hores, serà cabdal. Alfred Bosch ha dit que "omplint els carrers" s'aconseguirà "omplir les urnes el 9 de novembre". "Perquè som diferents, demòcrates, perquè volem que tothom hi participi", hi ha afegit. "A diferència de fa tres-cents anys, ara, amb aquesta V, comença la nostra victòria, comencem a guanyar", ha afirmat Bosch.

En la vetlla de la Diada hi ha hagut molta més participació que en anys anteriors i durant tota la nit s'hi han pogut veure nombroses senyeres i estelades.

Una senyera i una bandera escocesa amb espelmes

A Girona, els actes previs a la Diada han inclòs una multitudinària encesa d'espelmes amb què s'han format una senyera i una bandera escocesa. Han calgut 6.000 espelmes per dibuixar les dues banderes al mig de la plaça de la Independència. Es tracta d'una iniciativa per donar suport al viatge de quatre gironins que la setmana que ve marxaran cap a Escòcia en un Seat 600 per solidaritzar-se amb els independentistes escocesos i alhora donar visibilitat internacional a la voluntat de fer també una consulta a Catalunya. Els viatgers s'enduran les espelmes per tornar a dibuixar les dues banderes a Edimburg.

 

 

 

Anar al contingut