Barcelona

CiU i ERC empatarien amb un 13,3% en intenció directa de vot, segons l'últim baròmetre del CEO

L'enquesta no té en compte la ruptura de la federació de Convergència i Unió, i tampoc el futur acord de les esquerres entre ICV-EUia i Podem

RedaccióActualitzat

Convergència i Unió i Esquerra Republicana empatarien en intenció directa de vot si ara se celebressin eleccions. Segons l'última enquesta del Centre d'Estudis d'Opinió de la Generalitat, CiU i ERC obtindrien un 13,3% dels vots. Així doncs, CiU es mantindria estable respecte a l'últim baròmetre, ja que passaria del 13,2% al 13,3%, mentre que ERC baixaria considerablement i passaria del 17,3% al 13,3%.

Podem, per la seva banda, es mantindria en tercer lloc, amb un 10,8%, tot i que perdria gairebé un punt. El PSC, en canvi, es recuperaria una mica respecte a l'últim baròmetre del febrer i passaria del 6,8% al 9,2%.

La CUP també milloraria lleument en obtenir el 7,6% dels vots, mentre que Ciutadans perdria més d'un punt i passaria del 7,7 del baròmetre del febrer al 6,6% d'ara. Finalment, ICV-EUiA i el PPC perdrien alguna dècima en intenció directa de vot i obtindrien un 3,5% i un 2,4%, respectivament.

No té en compte la ruptura de CiU i el futur acord d'esquerres

L'enquesta, que es va fer a 2.000 persones entre el 2 i el 24 de juny, no ha fet aquest cop estimació de vot. El director del CEO, Jordi Argelaguet, ho ha justificat pels canvis en el panorama polític: "Seria fer massa hipòtesis." I és que, d'una banda, aquesta enquesta es produeix en plena ruptura de la federació de Convergència i Unió i encara suma plegats Convergència i Unió, i de l'altra, no inclou el futur acord de les esquerres entre ICV-EUiA i Podem per concórrer plegats als comicis del 27 de setembre. Així, si suméssim Podem i ICV-EUiA, obtindrien un 14,3% dels vots, segons conclou la segona enquesta del CEO de l'any.

Fernàndez, el líder més ben valorat, i Camacho, la que menys

El dirigent de la CUP, David Fernàndez, és el líder català més ben valorat amb un 6,01%. A l'altra banda del rànquing se situa la líder del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, amb un 1,59%. La majoria de líders, però, no arriben al 5. Només aproven els líders republicans Alfred Bosch, amb un 5,19%, i Oriol Junqueras, amb un 5%. El president Mas, per la seva banda, obté un 4,32%.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut