"El País" ha publicat aquest diumenge el manifest dels intel·lectuals espanyols.
L'escrit proposa un finançament més just i una reforma per federalitzar l'estat autonòmic.
Barcelona

CiU i ERC critiquen l'oportunisme del manifest contra l'onada secessionista catalana

Josep Antoni Duran i Lleida creu que és una missiva contra la coalició mentre que els republicans subratllen que hi ha federalistes que abans recollien firmes contra l'Estatut. El PSC, en canvi, ha aplaudit l'escrit.

RedaccióActualitzat
El manifest que han firmat 300 personalitats del món de la cultura, la política i l'economia com a resposta, diuen, al creixement secessionista estimulat per Convergència i Unió i altres partits nacionalistes ha tingut ja resposta per part dels partits catalans.

El líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha afirmat des del seu compte de Twitter que es tracta d'"una missiva contra CiU". Retreu que alguns dels firmants siguin "socialistes que sense rubor critiquen la gestió de la crisi i ignoren l'etapa del tripartit a Catalunya i la gestió del PSOE i del PP a Espanya". També lamenta que l'escrit no faci cap autocrítica a les institucions espanyoles.

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha explicat que "té la sensació" que ara s'han fet federalistes "alguns dels que abans estaven orgullosos d'haver passat el ribot a l'Estatut" i que recollien firmes en contra del text. Junqueras ha afegit que "la millor solució és la independència".

Al PSC, en canvi, el manifest s'ha vist amb molt bons ulls. El secretari d'Organització del partit i cap de campanya, Daniel Fernández, considera que l'escrit demostra que "entre la independència que demana Mas" i "el centralisme regressiu" del Partit Popular, hi ha una "avinguda" que és "la del diàleg i acord a través de la proposta federal".

Anar al contingut