Girona

CiU i el PSC es queden sols en l'aprovació del nou cartipàs de Girona

El PP s'ha queixat que els salaris de l'equip de govern siguin superiors als dels mandats de Puigdemont i Ballesta

RedaccióActualitzat

El ple de l'Ajuntament de Girona ha formalitzat la incorporació dels socialistes a l'equip de govern, al costat de CiU. És la primera vegada que CiU i PSC governen junts a Girona. 

Les dues formacions s'han quedat soles en la defensa del nou cartipàs municipal. L'oposició ha criticat la falta d'un projecte de ciutat comú. I el El PP també ha retret al nou equip de govern que els salaris de l'equip de govern siguin superiors als dels mandats de Puigdemont i Ballesta. La regidora Concepció Veray ha acusat la portaveu socialista, Sílvia Paneque, de cobrar un 60% més com a primera tinent d'alcalde. 

"Jo no sé quin és el projecte i el pla de govern que vostès volen portar a terme ara, amb aquests 14 regidors. El que sí sé és què cobraran. L'equip de Puigdemon ens costava 352.000 euros. El de Ballesta, 392.000. I la proposta que avui s'aprovarà sense explicar-ho, mig milió". 

Aquesta crítica ha ofès l'acaldessa, la convergent Marta Madrenas, que ha considerat que falta a la veritat, perquè es redueixen els càrrecs de confiança i hi haurà un estalvi de 125.000 euros anuals "es miri com es miri i es sumi com es sumi".

"Avui vostè ha dit unes paraules que s'allunyen molt de tots els que, quan parlem, pretenem la dignificació de la política". 

La CUP i ERC-MES han criticat que, amb el pacte amb el PSC, Girona fa un pas enrere en la defensa del procés sobiranista, cosa que ha negat l'alcaldessa. Des del PSC han argumentat que el procés "no té res a veure amb el dia a dia de la ciutat". 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut