Madrid

CiU guanyaria a Barcelona amb 4 regidors més que el PSC, segons el CIS

Unes hores abans que arrenqui la campanya electoral per a les eleccions municipals del 22 de maig, el Centre d'Investigacions Sociològiques ha fet pública una enquesta que reflecteix la intenció de vot en diverses capitals espanyoles, entre les quals Barcelona. Segons l'enquesta, Convergència i Unió podria governar la capital catalana només amb el suport del Partit Popular. I és que el CIS dóna 16 regidors a Convergència i Unió, 12 al PSC, 5 al Partit Popular, 4 a Esquerra Republicana i 4 també a Iniciativa.

Actualitzat
A la capital catalana, segons l'enquesta del CIS, Convergència i Unió guanyaria per primera vegada en unes eleccions municipals i aconseguiria fins a 16 regidors, quatre més dels que té ara. El PSC perdria, després de més de 30 anys de governar a la ciutat, i passaria dels 14 als 12 regidors. L'enquesta del CIS dóna al Partit Popular 5 regidors, dos menys dels que té ara, mentre que Esquerra Republicana, que en aquestes eleccions es presenta amb Reagrupament i Democràcia Catalana, obtindria 4 regidors, els mateixos que va aconseguir ara fa quatre anys. Iniciativa, per la seva part, també n'obtindria quatre.

Segons aquests resultats, això facilitaria una majoria de CiU amb el PPC, ja que les altres tres forces unides no arribarien a la majoria necessària.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut