Barcelona

CiU expressa el "malestar" perquè "es repeteix la mateixa història" que el 2003

No hi haurà valoracions oficials fins aquest dilluns, però CiU ja ha expressat el seu "malestar" per un desenllaç que "es veia a venir" i en què "es repeteix la història" del 2003. Fonts de la federació nacionalista han resumit així l'acord per formar un altre govern tripartit. Artur Mas, que ha rebut la notícia aquest diumenge al vespre mitjançant una trucada de Josep-Lluís Carod-Rovira, farà la valoració oficial aquest dilluns. Mas es reunirà a primera hora amb la comissió permanent de la federació, Josep Antoni Duran Lleida, Jordi Pujol i Xavier Trias. Després farà el mateix amb l'executiva de Convergència Democràtica de Catalunya i, finalment, compareixerà davant els mitjans de comunicació.

Actualitzat

El mateix Carod-Rovira ha explicat en roda de premsa que s'ha encarregat personalment de comunicar a Artur Mas la reedició del tripartit. Entre els dirigents de la federació, de fet, ja s'havia escampat el desànim, perquè a mesura que passaven les hores cada vegada hi havia més convenciment que els republicans havien optat per l'opció del tripartit.

Entre la cúpula de CiU predomina la sensació que aquest desenllaç "es veia a venir", malgrat les gestions que han fet Artur Mas i altres dirigents de la federació per arribar a un pacte amb el PSC, primer, i amb ERC, després.

Fonts de CiU interpreten que l'actitud oberta de Carod-Rovira aquest dissabte, després de reunir-se amb Mas, no contenia una "voluntat real de pacte" sinó forçar el PSC a acceptar millors condicions per a ERC en un futur govern i també garantir la presència del mateix president republicà en aquest executiu.

Anar al contingut