Catalunya

CiU espera que l'empenta de les autonòmiques li doni l'alcaldia de Barcelona

CiU presenta aquestes pròximes eleccions 911 candidatures, una xifra rècord, segons la mateixa federació. Fa 4 anys en va presentar 884. La federació nacionalista es proposa aconseguir l'alcaldia de ciutats governades tradicionalment pels socialistes com Barcelona i Girona. Tarragona és un feu que va perdre en les darreres eleccions i Lleida sembla una plaça socialista prou consolidada.

Actualitzat
Actualment, CiU té 432 alcaldes, 3.415 regidors i governa a 85 ajuntaments. Entre les ciutats que governen destaquen Sant Cugat, la Seu, Vic, Tortosa, Valls, Figueres, Berga o Mollerussa. Són ciutats a les quals es prestarà especial atenció durant la campanya, juntament amb Barcelona, Girona, Tarragona, Lleida, Vilafranca, Manresa, Igualada, Mataró, Olot, Vilanova i la Geltrú, Martorell, Terrassa, Vic, Reus, Badalona i l'Hospitalet.

CiU també té la mirada fixada en grans ciutats, moltes a l'àrea metropolitana de Barcelona, on, aquest cop, veuen possibilitats.

La federació nacionalista considera que s'ha acabat un cicle en un entorn metropolità on hi ha un model de fer política diferent del de CiU i que consideren esgotat.

Barcelona
Acompanyat, entre d'altres, d'Artur Mas i Josep Antoni Duran i Lleida, l'alcaldable de Barcelona per Convergència i Unió, Xavier Trias, ha escollit el centre comercial de Les Arenes, a la plaça d'Espanya, com a escenari del tradicional acte d'enganxada de cartells. Trias, per qui la lluita contra l'atur i la sortida de la crisi econòmica són els eixos del seu projecte per a la ciutat de Barcelona, es presenta sota el lema "El canvi en positiu".

L'alcaldable preferit segons les enquestes per CiU a Barcelona, Xavier Trias, és la tercera vegada que es presenta, i per aquesta ocasió ha reconegut en una entrevista al canal 3/24 que es presenta amb la "il·lusió per guanyar i conquerir" l'alcaldia de Barcelona, perquè després de 32 anys, "ja tocaria" i representaria un canvi necessari per a una ciutat que ha perdut "la il·lusió".

Per Xavier Trias, Barcelona necessita un canvi que estaria marcat per ser el final d'una etapa "de gran desorientació a l'ajuntament", sobretot en els darrers quatre anys i aposta per crear "nous lideratges i noves solucions per crear un nou projecte de ciutat que pensi en les persones".

Trias assegura que si CiU governa a l'ajuntament tindran en compte els altres partits i l'oposició, i crearan "una ciutat que respongui a les necessitats de la gent".

Trias considera que les retallades dutes a terme pel govern d'Artur Mas no l'afectaran tot i les crítiques rebudes, i les ha justificat com a necessàries, després que "s'hagin malbaratat els diners del país". Reconeix que "s'ha de passar malament" durant un temps, per viure millor de cara al futur, perquè si no hi posen ordre "el país acabaria en una situació catastròfica".

Tarragona

Victòria Forns, la candidata a l'alcaldia de Tarragona de Convergència i Unió, ha enganxat el primer cartell electoral davant del Moto Club, a la rambla Nova, un cartell que mostra el lema "Tarragona guanya amb Victòria Forns".

Lleida
L'alcaldable de CiU, l'independent Joan Ramon Zaballos, ha promès una nova forma de fer política, més transparent, eficaç i racional amb els recursos públics i que pensi "més en les persones que en les inauguracions". Zaballos ha aprofitat l'inici de campanya per fer una crida a la participació. També ha incidit en la idea que s'ha d'afrontar el futur treballant en equip i en positiu, ja que només així s'aconseguirà sortir abans de la crisi.

Girona
CiU a Girona, inicia aquesta campanya més reforçat que mai, i amb unes enquestes que els igualen al PSC, la primera força política de la ciutat. Carles Puigdemont encapçala la proposta de CiU, que representen un possible canvi de govern, després de 32 anys de victòria socialista. El sopar d'inici de campanya ha estat al restaurant La Sal, i a les dotze de la nit, davant del local electoral de la Rambla, s'ha fet una penjada virtual del primer cartell.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut