Barcelona

CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i CUP defensen conjuntament la LEC contra una moció del PPC

Els cinc grups i la diputada no adscrita Marina Geli s'han unit per rebutjar una moció del PPC, amb el suport de C's, a favor del bilingüisme a l'escola catalana.

Actualitzat

CiU, Esquerra, el PSC, ICV-EUiA i la CUP, a més de la diputada no adscrita Marina Geli, s'han unit aquest dijous al Parlament per tombar una moció del PPC, amb el suport de Ciutadans, contra la immersió lingüística i a favor del bilingüisme a les escoles catalanes. En una acció simbòlica, els cinc grups han llegit, des dels seus respectius escons de l'hemicicle, articles de la Llei d'Educació de Catalunya (LEC) a favor de l'actual règim lingüístic i del català com a llengua vehicular.

Els cinc grups parlamentaris han presentat com a esmena conjunta a la moció dels populars els articles 9 i 11 de la LEC, que remarquen que el català és la llengua normalment emprada com a llengua vehicular i d'aprenentatge del sistema educatiu. Per donar més èmfasi a l'acció, s'han limitat a llegir tots cinc aquest text, sense fer cap altra consideració política. A més, els diputats Ramona Barrufet (CiU), Anna Simó (ERC), Joan Mena (ICV-EUiA) i Isabel Vallet (CUP) portaven adhesius amb el lema "Català a l'escola".

Drets lingüístics "reiteradament vulnerats"

La moció del PPC, transaccionada amb Ciutadans, denunciava que els "drets lingüístics en l'àmbit educatiu dels alumnes catalans estan sent reiteradament vulnerats pel govern" de la Generalitat. La diputada popular María José Cuevas ha criticat que l'administració catalana "mai ha complert la legalitat" en aquesta qüestió perquè hi ha "sentències clares" que obliguen a oferir l'educació en castellà.

Per la seva banda, Carlos Carrizosa, de Ciutadans, ha comparat l'acció de la resta de grups amb "la lectura del Sant Evangeli. Semblava una homilia." I ha advertit els diputats que "la LEC és una llei declarada inconstitucionalitat pel Constitucional".

Finalment, la moció, que reclamava garantir el dret dels pares a escollir si els seus fills volen estudiar en català o en castellà a l'hora de fer la preinscripció, ha estat rebutjada amb 102 vots en contra i 28 a favor.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut