Girona

CiU, ERC i ICV estudien aliar-se a Girona i desbancar Anna Pagans de l'alcaldia

Els alcaldables de CiU, ERC i ICV-EUiA per Girona, Carles Puigdemont, Cristina Alsina i Joan Olóriz, respectivament, s'han reunit aquest dimarts "per explorar la negociació d'un pacte de govern alternatiu a la ciutat de Girona", on han governat fins ara el PSC, ERC i ICV. Aquesta fórmula, però, perilla perquè els grups minoritaris no accepten la proposta dels socialistes. Amb tot, ERC i ICV no volen tancar definitivament cap front.

Actualitzat
La reedició del tripartit d'esquerres que ha governat la ciutat els últims tres anys està en suspens després que els dos grups minoritaris, ERC amb quatre regidors i ICV amb tres, no estiguessin d'acord amb la proposta del repartiment del cartipàs que els van oferir divendres passat els socialistes, que compten amb deu regidors.

Segons un comunicat conjunt d'ERC, ICV i CiU, que té sis representants, els tres candidats, que s'han reunit aquest dimarts durant poc menys d'una hora, han començat de manera formal les negociacions. "Han analitzat la situació creada a partir de la incapacitat del PSC d'articular un govern sòlid i han posat sobre la taula els punts en comú que permetrien arribar a un acord", han indicat en el comunicat.

Segons que han informat, s'han aproximat les posicions i s'han intercanviat diferents propostes, que ara hauran de ser analitzades pels grups respectius. CiU, ERC i ICV-EUiA s'han donat 24 hores per reflexionar sobre aquestes propostes abans d'iniciar les negociacions per arribar a un acord.

Malgrat la celebració d'aquesta reunió, de moment ni ERC ni ICV-EUiA donen per trencades les negociacions amb el PSC.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut