Barcelona

CiU, ERC i ICV es mostren escèptics davant la proposta de Castells i reclamen al PSC que la posi en pràctica

Les primeres reaccions davant les paraules del conseller d'Economia, Antoni Castells, en què assegurava que els partits catalans han de fer front comú a Madrid per defensar l'Estatut al Congrés dels Diputats, fins i tot si això els obliga a treballar al marge del PSOE, no s'han fet esperar. Davant d'aquestes declaracions, la resta de forces que han votat la resolució del Parlament sobre el Constitucional han aplaudit les paraules de Castells, tot i que s'hi han mostrat molt escèptics. CiU i ERC veuen molt complicat que el PSC es desmarqui de les polítiques del PSOE, mentre que ICV reclama que s'apliqui aquesta proposta com abans millor.

Actualitzat
Durant l'entrevista, concedida a "El matí de Catalunya Ràdio", el conseller Castells també s'ha mostrat molt crític amb el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, al qual ha acusat de ser massa passiu a l'hora de defensar el text, i ha acusat el Tribunal Constitucional de no respectar les regles del joc.

Davant d'aquestes declaracions, el líder de CiU, Artur Mas, s'ha mostrat escèptic sobre la possibilitat que aquesta proposta s'acabi aplicant, tot i que ha instat el partit socialista que ho faci efectiu, i ha recordat que l'expresident Paqual Maragall també ho va demanar en reiterades ocasions sense obtenir mai una resposta positiva.

Per la seva banda, el secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha criticat les declaracions del conseller i ha recordat que fa tot just un mes el PSC va votar amb el PSOE en contra de destituir del càrrec els magistrats del Tribunal Constitucional amb el mandat caducat.

El secretari general d'ICV, Joan Herrera, en canvi, ha aplaudit les paraules de Castells tot i que ha reclamat al PSC que les posi en pràctica. Herrera ha demanat als partits catalans "unitat i fermesa" per defensar la votació a Madrid.

De moment, la resolució pactada al Parlament només planteja dur el text al Senat, però no descarta, també, fer-lo arribar al Congrés.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut