Barcelona

CiU diu que el tripartit ja té "acta de defunció" i espera eleccions anticipades per després del referèndum

El portaveu parlamentari de Convergència i Unió, Felip Puig, ha assegurat avui que el tripartit "ja té acta de defunció". Per això espera que Pasqual Maragall "firmi" aquest trencament aquesta mateixa setmana, acompanyat de la convocatòria d'eleccions anticipades per després del referèndum de l'Estatut. Puig ha tornat a oferir el suport de CiU per acabar la legislatura.

Actualitzat

El portaveu parlamentari de CiU considera que la prioritat ara és que Maragall "firmi" el trencament del tripartit i anunciï el calendari sobre el final de la legislatura. Felip Puig ha afirmat que cal tornar "al sentit comú" i que espera que "l'instint de supervivència i la insensibilitat" no facin ignorar al president la necessitat de definir el calendari electoral.
Pel portaveu nacionalista, la petició d'eleccions que ha fet aquest matí Carod-Rovira és una "reacció lògica", ja que" ERC no té altre escenari que unes eleccions i intentar repertir l'experiement del tripartit".
Mentrestant Puig ha dit que la federació nacionalista "mantindrà la serenitat" i ha reiterat que "es pot comptar amb CiU" per acabar la legislatura, però també ha afegit que no faran un front comú amb el PSC i ICV més enllà de donar suport a l'Estatut.

 

Anar al contingut