Sant Joan Despí

CiU descarta una consulta per la independència aquesta legislatura perquè "seria portar el país a una derrota política i democràtica"

El secretari general adjunt de Convergència Democràtica, Felip Puig, ha assegurat que en cap cas CiU apostarà per la consulta per la independència aquesta legislatura perquè, segons ha dit, seria "portar el país a una derrota política i democràtica". Després de reconèixer a "Els matins d'estiu" que al seu partit li convenia estar a l'oposició per un exercici d'humilitat, el polític ha recollit l'oferiment fet per Esquerra Republicana de governar conjuntament el país. D'altra banda, Puig ha defensat la fortalesa de CiU i ha assegurat que no creu que la marxa d'Alfons López Tena i Laia Escarrà al moviment de Joan Laporta s'estengui a altres membres del partit.

Actualitzat
Puig considera que Catalunya no està preparada en aquests moments per fer un referèndum sobre la independència, tot i defensar que és l'objectiu a llarg termini. En aquest sentit, ha explicat "No descartem que aquesta possibilitat existeixi en els propers anys, però el que sí  que puc dir és que nosaltres no ho portarem en el nostre compromís electoral per a la propera legislatura". I és que, ha afegit: "Creiem sincerament que portar el país a convocar un referèndum per la independència és portar-lo a una derrota política i democràtica".

Pel que fa a l'oferiment fet per Esquerra Republicana de governar conjuntament el país, el secretari general adjunt de Convergència Democràtica l'ha celebrat perquè, segons ha manifestat: "Això vol dir que hi ha un canvi radical en la postura d'ERC. De les seves paraules n'extrec, si són coherents i sinceres, una conclusió: que no reeditaran el tripartit en cap de les condicions ni situacions".

Puig ha reconegut també que al seu partit li convenia estar a l'oposició per un exercici d'humilitat. "Sóc dels que penso que ens tocava passar a l'oposició, que després d'un quart de segle pràcticament de govern de Jordi Pujol potser a CiU li ha anat bé veure les coses des d'una altra perspectiva, assumir amb més humilitat com s'ha de fer política i el compromís de país des de l'oposició", ha assegurat el polític.

D'altra banda, el secretari de CDC no creu que la marxa dels consellers nacionals Alfons López Tena i Laia Escarrà al moviment de l'expresident del Barça Joan Laporta s'estengui a altres membres del partit. En l'entrevista a "Els matins d'estiu", Puig ho ha atribuït a les tensions internes pròpies de la proximitat de les eleccions al Parlament de la tardor i ha sentenciat: "Crec que Convergència és un partit molt cohesionat, tenim molts processos d'afiliació d'alta de militants, estem creixent i som el primer partit polític de Catalunya".

Els dos consellers nacionals que han marxat de Convergència retreuen al partit haver-se distanciat de l'independentisme.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut