Barcelona

CiU creu que Tura mereix ser "destituïda" per la seva "inacció" davant l'onada de robatoris a xalets de Catalunya

El portaveu parlamentari de CiU, Felip Puig, ha dit que la consellera de l'Interior, Montserrat Tura, mereix ser "destituïda" per la seva "inacció" davant l'onada de robatoris a xalets de Catalunya i per "no assumir la seva responsabilitat" i ha assenyalat que CiU en demanarà la reprovació al Parlament. Després de la reunió del grup parlamentari de CiU, Puig ha alertat que s'està estenent una "sensació d'inseguretat" i de "psicosi" entre els ciutadans "per l'increment de situacions delictives amb l'arribada de bandes incontrolades d'Europa de l'Est i per la nul·la capacitat de resposta del govern català".

Actualitzat

Puig ha criticat unes declaracions recents de Tura, en les quals va assenyalar que, encara que els Mossos d'Esquadra i la resta de cossos de seguretat treballin per acabar amb els robatoris, és necessari que "en aquest tipus de cases que estan aïllades, que normalment tenen un alt valor econòmic, es faci també una inversió en seguretat passiva, perquè sigui més difícil el robatori de la casa i hi hagi també més temps perquè arribin els efectius policials".

Segons Puig, la consellera "insulta la intel·ligència dels ciutadans, menysprea les responsabilitats institucionals i polítiques que té i dóna una resposta impròpia d'un governant per fer front a aquesta inseguretat". "És una resposta que exigiria per part del president de la Generalitat el cessament de la consellera Tura", ha assegurat.

"Moció dura" contra Tura

Puig ha anunciat que en el pròxim ple el seu grup interpel·larà Tura sobre l'actual situació i, posteriorment, presentarà una "moció dura", en què "reprovarem les polítiques de la consellera i la seva falta de resposta". Tura "ha demostrat que és una dona que dóna una imatge falsa de duresa i eficàcia", ha dit Puig, ja que, segons ha afirmat, la seva gestió es caracteritza per la "falta de previsió i prevenció" i la "mala coordinació" amb el delegat del govern a Catalunya, Joan Rangel, amb el qual "ni es parla".

ICV-EUiA en culpa la Guàrdia Civil

El portaveu parlamentari d'ICV-EUiA, Joan Boada, ha titllat de "pèssima" l'actuació del govern espanyol i ha considerat un "error del govern central" que la Guàrdia Civil es retiri del territori català abans que s'hi despleguin els Mossos d'Esquadra.

Boada també ha criticat que es parli de l'"ètnia" o de la procedència geogràfica dels delinqüents, ja que "això pot crear alarma entre les persones d'aquests territoris que viuen pacíficament aquí".

Anar al contingut