CiU confirma el seu rebuig als comptes de Barcelona i denuncia que el govern no ha volgut ni dialogar

CiU confirma el seu rebuig als comptes de Barcelona i denuncia que el govern no ha volgut ni dialogar

CiU confirma el seu rebuig als comptes de Barcelona i denuncia que el govern no ha volgut ni dialogar

Actualitzat
La portaveu adjunta de CiU a l'Ajuntament de Barcelona, Sònia Recasens, en roda de premsa el 14 de novembre del 2016 (horitzontal)

La portaveu adjunta de CiU a l'Ajuntament de Barcelona, Sònia Recasens, en roda de premsa el 14 de novembre del 2016 (horitzontal)

ACN Barcelona.-La portaveu adjunta de CiU a l'Ajuntament de Barcelona, Sònia Recasens, ha confirmat aquest dilluns el rebuig del seu grup als pressupostos de la ciutat que es votaran dimarts en comissió. Aquesta negativa se suma a la d'ERC i el PPC. Només queden C's i CUP per aclarir la seva posició, però sembla improbable que el govern municipal pugui aprovar els comptes sense vincular-los a una qüestió de confiança. Recasens ha denunciat que l'executiu d'Ada Colau no ha volgut ni tan sols dialogar, i ha titllat la reunió que van mantenir la setmana passada amb Gerardo Pisarello de "frau". Ha assegurat que segons l'expedient del pressupost lliurat el passat divendres, l'Ajuntament preveu un superàvit de 69 MEUR, dels quals 48 corresponen a pressupost no executat.

"Des del 7 de novembre no hem rebut cap trucada. Prefereixen no consensuar ni obrir el diàleg de forma sincera amb el principal grup de l'oposició. Prefereixen tenir 15 regidors aïllats, tancats, obtusos i sectaris", ha constatat Recasens, que ha lamentat que el primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, intentés fer veure que obrien el diàleg quan en realitat s'han limitat a respondre per correu electrònic les qüestions que CiU va plantejar. "Aquest govern el que ha fet és 'postureig', pretendre fer veure que és un govern obert quan està atrapat en les seves pròpies dinàmiques sectàries", ha conclòs.Després d'anunciar el seu vot en contra, Recasens ha demanat a un executiu "que va de rebregada en rebregada" que d'una vegada per totes "reaccioni i entengui què representa governar a Barcelona i gestionar un pressupost com el que gestiona". "Demanem que reaccioni, que s'arremangui i que es posi a treballar", ha continuat, i ha tornat a estendre la mà del seu grup per col·laborar en allò que faci falta. També ha aprofitat per explicar algunes dades de l'expedient del pressupost que van rebre divendres. Segons Recasens, preveu un superàvit de 69 MEUR, i ha remarcat que l'ara tinenta d'alcalde Janet Sanz es queixava quan estava a l'oposició que els 19 milions de l'executiu de CiU eren "indecents". A més, ha ironitzat que bona part d'aquests gairebé 70 milions provenen de les plusvàlues. "No eren els de la PAH? Doncs els majors ingressos són fruit del moviment del mercat immobiliari", ha ironitzat. L'altra part, ha dit, prové de la manca d'execució del pressupost d'enguany, i ha parlat de 48 MEUR "que es queden al calaix". Recasens ha denunciat un increment del 45% en reunions i conferències, un 204% en treballs tècnics i un 113 en informes. S'ha queixat que el pressupost no inclou els 20 MEUR que Barcelona en Comú va acordar amb el PSC per a polítiques de promoció econòmica i ocupació, i que les inversions s'incrementen en relació a "l'aturada del 2016", però que estan lluny de les xifres del 2012, 2013, 2014 i 2015. Després del vot en contra anunciat per CiU, ERC i PPC, només queda per conèixer el sentit del vot de C's i la CUP, tot i que les perspectives per al govern municipal no semblen gaire esperançadores. Els anticapitalistes continuen amb el seu debat intern a nivell de nuclis de ciutat, però ni tan sols han entrat a negociar els pressupostos en desacord amb l'estratègia de la Guàrdia Urbana sobre els manters.