Barcelona

CiU celebra que Montilla vulgui "plantar cara" pel finançament però demana unitat

El portaveu de CiU al Parlament, Oriol Pujol, ha celebrat que el president de la Generalitat, José Montilla, "planti cara" per demanar un nou model de finançament per a Catalunya, si bé ha advertit que només s'obtindrà el nou sistema si tots els partits catalans "anem junts". Pujol s'ha referit així al fet que Montilla hagi advertit que ajornar la negociació sobre el finançament autonòmic a causa de la crisi "violaria la llei, seria injust i tindria riscos polítics", ja que podria comportar el desafecte cap a Espanya i donaria més arguments als partidaris del concert.

Actualitzat
Per a Pujol, "si és veritat que el president de la Generalitat vol plantar cara a Madrid per aconseguir un nou sistema de finançament per a Catalunya, només ho aconseguirà fent front comú amb tots els partits catalans".

El portaveu nacionalista ha recordat a José Montilla que el líder de CiU, Artur Mas, "està reclamant una cimera amb tots els líders catalans per preparar aquest front" i, segons ell, "caldria que el president Montilla posés els 25 diputats socialistes (al Congrés) a treballar conjuntament amb la resta de diputats catalans".

Oriol Pujol ha afirmat que són "els mateixos socialistes i el govern de Rodríguez Zapatero els que volen endarrerir la consecució d'un finançament just per a Catalunya" i ha afegit que "Bono, González, Guerra i Solbes són companys de partit de José Montilla i són ells mateixos els qui posen traves".

Finalment, el portaveu ha subratllat que CiU "no acceptarà l'excusa de la caiguda econòmica per frenar el nou sistema de finançament" perquè l'Estatut "ja està negociat i ara l'únic que cal és desenvolupar-lo i aplicar-lo".
Anar al contingut