Barcelona

CiU acusa el PSC d'enfrontar Barcelona amb la resta de Catalunya per la sequera

Continua la batalla política per la sequera a Catalunya. CiU, per boca de l'exconseller Ramon Espadaler, ha recordat al PSC que no pot fer política per imposició i li reclama que no provoqui l'enfrontament entre territoris amb la seva proposta del transvasament del Segre. Mentrestant, el conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, tot i que no ha contestat aquestes declaracions, adverteix que no pot passar temps sense que es rebi una solució oficial del govern espanyol, fent referència a una alternativa al transvasament del Segre que proposa la Generalitat.

Actualitzat
El diputat de CiU i exconseller de Medi Ambient Ramon Espadaler ha acusat el govern i particularment el PSC d'entrontar Barcelona amb la resta de Catalunya per la situació de sequera que pateix l'àrea metropolitana. En roda de premsa, Espadaler ha demanat al secretari d'Organització del PSC, José Zaragoza, que rectifiqui i demani perdó per haver assegurat que el transvasament del Segre es durà a terme malgrat no tenir el permís necessari, en cas que es necessiti l'aigua.

En aquest sentit, el diputat convergent ha assegurat que la política d'aigua de la federació es basa en la concertació i el diàleg, mentre que la del govern i el PSC en "l'enfrontament entre el territori".

Espadaler també ha assegurat que algunes propostes que apareixen aquests dies a la premsa com a propostes del govern no van ser exposades a CiU en les reunions que van mantenir conjuntament.

Per la seva banda, el responsable de Medi Ambient del govern de la Generalitat, Francesc Baltasar, ha fet referència al govern central, qui ha defensat Zaragoza, però ha desmentit que les seves paraules es puguin convertir en realitat i que, per tant, no es durà a terme un transvasament del Segre. Tot i així, ha explicat que els estudis que s'han fet determinen la viabilitat del projecte. Les obres haurien d'iniciar-se el dia 15 d'aquest mes, però no posaran un termini límit, ha dit, per rebre una contraproposta del govern central.

Segons ha explicat Baltasar, en els pròxims dies la Generalitat disposarà d'una resposta de Madrid "sobre quines solucions i idees que han plantejat" i ha expressat el seu desig per poder avaluar-les.

Pel que sembla, el govern central estaria interessat en la interconnexió entre Tarragona i Olèrdola (Alt Penedès), aprofitant els cabals excedents del Consorci d'Aigües de Tarragona, tot i que ha advertit que el govern es pronunciarà en el moment en què tingui una solució "que sigui, com a mínim, tan bona com la del Segre", ha dit.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut