La filla de la víctima repassant la querella davant les càmeres de TV3.
La família de la víctima es va querellar contra el gerent i el cap de Neurocirurgia del Vall d'Hebron.
Barcelona

Citen com a imputats els neuròlegs d'una pacient morta al Vall d'Hebron després de passar per quatre hospitals

Segons ha pogut saber Catalunya Informació, els dos neuròlegs declararan el pròxim 30 d'abril per explicar quin era l'estat de la dona i per què no la van operar a l'hospital Vall d'Hebron, on va morir. La família de la dona va presentar una querella contra el gerent i contra el cap del Servei de Neurocirurgia del centre en considerar que no la van atendre de manera adequada a causa de les retallades.

RedaccióActualitzat
La jutge ha citat a declarar com a imputats els neuròlegs de l'hospital Vall d'Hebron que van atendre una pacient que el setembre del 2011 va morir d'un aneurisma després de passar per quatre hospitals públics. Segons ha pogut saber Catalunya Informació de fonts judicials, els dos neuròlegs declararan el pròxim 30 d'abril per explicar quin era l'estat de la dona i per què no la van operar a l'hospital Vall d'Hebron, on va morir.

La família de la víctima va presentar una querella contra el gerent del Vall d'Hebron i contra el cap del Servei de Neurocirurgia del centre, no per negligència, sinó acusats de vulnerar el dret constitucional de la pacient a rebre atenció sanitària, ja que van considerar que no la van atendre de manera adequada a causa de les retallades.

Carmen Mesa, que tenia 65 anys i era veïna de Tossa, va arribar la matinada del 7 de setembre a l'hospital de Blanes, on la van derivar al Trueta. Allà van confirmar que tenia una hemorràgia cerebral i que l'havien d'operar urgentment, motiu pel qual la van enviar al Vall d'Hebron.

L'endemà, quan estava a punt per a l'operació, els metges van informar la família que no la podien operar perquè no hi havia cap sala disponible. L'operació es va endarrerir dues vegades i, després que els familiars es queixessin, la dona va ser traslladada al Clínic, on la van operar 65 hores després d'haver començat el periple hospitalari. El 10 de setembre va tornar al Vall d'Hebron, on va quedar ingressada i, finalment, va morir el dia 16.

L'hospital Vall d'Hebron sempre ha assegurat que la dona va ser atesa correctament i "amb tots els mitjans tècnics i humans necessaris".
Anar al contingut