Lliga de Campions

Cinquena final per al Barça, primera per a l'Arsenal

El Barcelona ha assolit aquesta nit el bitllet per disputar la seva cinquena final de la Copa d'Europa. L'equip blaugrana, l'únic que ha jugat ininterrompudament a les competicions europees des que es van crear, compta en el seu palmarès amb una Copa d'Europa, la que va guanyar a Wembley davant la Sampdoria el 20 de maig del 1992. Era la tercera vegada que arribava a una final. abans, havia perdut davant el Benfica (3-2) a Berna l'any 1961, i contra el Steaua de Bucarest a Sevilla (0-0 i 2-0 en la tanda de penals), el 1986.

Actualitzat

L'Arsenal, per la seva banda, arriba per primera vegada a la seva història a una final de la Copa d'Europa i es converteix en el primer equip londinenc que assoleix aquesta fita. L'equip dels "gunners" compta a la seva vitrina amb una Recopa d'Europa, que va guanyar l'any 1994 davant el Parma, dues setmanes abans que el Barça jugués i perdés a Atenes la que fins ara és la seva última final de la Copa d'Europa (4-0). Poc abans, aquella mateixa temporada, el Barça havia guanyat els dos partits que l'havien enfrontat amb el Mònaco d'Arsène Wenger en la primera fase de la competició.

La bona feina del tècnic alsacià a l'equip del Principat el va donar a conèixer en el panorama internacional i el va portar a fitxar per l'Arsenal, al setembre del 1996. Amb Wenger a la banqueta, l'Arsenal està a punt de completar una dècada força exitosa en les competicions nacionals. A Europa, l'Arsenal d'Arsène havia arribat a la final de la Copa de la UEFA davant el Galatasaray l'any 2000 en la tanda de penals (0-0), però en les seves participacions en la Lliga de Campions mai aconseguia fer res de profit. Ha estat paradoxalment aquesta temporada, quan el veí Chelsea es passeja en la Lliga anglesa, quan l'Arsenal s'ha fet un espai entre els grans del continent.

Anar al contingut