Fardells carregats de tabac ros de contraban decomissats en una imatge d'arxiu. (Foto: ACN).
Fardells carregats de tabac ros de contraban decomissats en una imatge d'arxiu. (Foto: ACN).
Madrid

Cinquanta detinguts en una operació contra el contraban de tabac arreu de l'Estat

El tabac s'introduïa a través de rutes de muntanya pels Pirineus i des de Catalunya es distribuïa arreu de l'Estat

RedaccióActualitzat

Cinquanta persones han estat detingudes per distribuir tabac de contraban arreu de l'Estat procedent d'Andorra i Gibraltar.  El tabac s'introduïa a l'Estat a través de rutes de muntanya pels Pirineus, però també amb vehicles de doble fons, i es dipositava en magatzems a Catalunya, des d'on, finalment, es distribuïa a diversos punts de la geografia espanyola.

Les detencions s'han fet en el marc de l'"operació Smuggling-Pentàgon", que porta a terme la Guàrdia Civil i l'Agència Tributària per ordre del Jutjat d'Instrucció Número 1 de Lugo. Als detinguts se'ls imputen els delictes de pertinença a organització criminal, associació il·lícita, contraban, contra la propietat industrial, frau a la hisenda pública, falsedat i tràfic de drogues, segons ha informat el Ministeri de l'Interior.

L'operació, que s'emmarca dins del pla anual de control del frau, s'ha dut a terme a les províncies de Lleida i Tarragona així com a Biscaia, Madrid, Salamanca, Càceres, Badajoz, la Corunya, Lugo, Ourense i Pontevedra.

Els agents, a més, han intervingut més de 266.800 paquets de tabac de diverses marques, que no tenien els precintes legals, i el valor de mercat dels quals pujaria a més de 1.150.000 euros.

Els investigadors, però, sospiten que la xarxa podria haver introduït des de l'any 2013 més de mig milió de paquets de tabac a Espanya, amb un valor en el mercat negre superior als dos milions d'euros.  

Anar al contingut