Barcelona

Cinquanta detinguts arreu de l'Estat en una operació contra la pirateria audiovisual de senyal de televisió

La Policia Nacional ha portat a terme una operació contra la pirateria audiovisual de senyal de televisió que ha acabat amb 50 detinguts en 15 províncies d'arreu de l'Estat. Entre els detinguts hi ha el responsable d'una comunitat de veïns de Mataró que distribuïa el senyal de manera il·lícita. La investigació s'ha centrat en la pirateria tecnològica, la venda de descodificadors manipulats i la redistribució il·lícita del senyal. En l'operació també s'han clausurat 14 llocs web, s'han escorcollat 8 televisions locals i s'ha intervingut material informàtic que servia per piratejar i distribuir el senyal de televisió de pagament. A part, havien distribuït més de mil aparells amb software alterat per rebre el senyal de manera fraudulenta.

Actualitzat

Es tracta de la primera operació integral d'Europa contra la pirateria audiovisual de senyal de televisió i s'ha portat a terme a Barcelona, Sevilla, la Corunya, Madrid, Badajoz, Guipúscoa, Alacant, Àvila, Palma de Mallorca, Huelva, Jaén, Màlaga, Granada, Ciudad Real, Múrcia i Saragossa.

Deu dels detinguts administraven pàgines web, 22 distribuïen descodificadors manipulats, 16 eren responsables de xarxes locals de cable i televisions per ones i 2 eren responsables de comunitats de veïns que distribuïen el senyal de manera il·lícita. El Ministeri de l'Interior ha informat també que la cinquantena de detinguts en aquesta operació, anomenada "Jardí", estan acusats de delictes contra la propietat intel·lectual i frau de les telecomunicacions.

La investigació s'ha centrat en la pirateria tecnològica, la venda de descodificadors manipulats i la redistribució il·lícita del senyal. En l'operació també s'han clausurat 14 llocs web, on es distribuïen programes i claus actives que permetien defraudar el senyal de televisió digital, s'han escorcollat 8 televisions locals i s'ha intervingut material informàtic que servia per piratejar i distribuir el senyal de televisió de pagament.

També s'ha demostrat, segons la policia, que els detinguts havien distribuït més de 1.000 aparells amb software alterat per rebre el senyal de manera fraudulenta.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut