Ripoll

Cinc professors i quatre monitors eren a la piscina quan es va ofegar una nena a Ripoll

La tragèdia ha colpit el poble de la petita, Campdevànol, i també Ripoll, on hi ha la piscina municipal on va morir ofegada

RedaccióActualitzat

Els Mossos investiguen les circumstàncies de la mort de la nena de quatre anys de Campdevànol que divendres a la tarda es va ofegar a la piscina municipal de Ripoll mentre participava en un curs de natació amb l'escola Pirineu.

Divendres a la nit, els Mossos van prendre declaració als quatre monitors i als cinc mestres que acompanyaven el grup de P4. Els quatre monitors de la piscina tenen la titulació de socorrisme. Segons ha pogut saber TV3, no se'ls considera investigats i els Mossos no preveuen fer detencions.

Ningú s'explica com es va ofegar la nena mentre feia una activitat escolar de natació. En el moment del succés, fins a nou persones, entre professors i socorristes, vigilaven l'activitat dels menors. Tot plegat va passar a quarts de dotze del migdia. Quan els monitors ja recollien es van adonar que la petita no era amb el grup i la van veure surant a la piscina.

A més de monitors i professors, en el moment del tràgic incident hi havia dues persones de manteniment de la piscina i diversos usuaris particulars que feien esport a la instal·lació. De fet, algunes d'aquestes persones, amb formació mèdica, van col·laborar en els primers auxilis a la petita.

La menor estava fent una activitat de natació juntament amb una vintena de companys de P4 de l'escola. Es tracta d'uns exercicis habituals i que els alumnes han anat fent durant tot el curs. De fet, aquesta piscina dona servei a diverses escoles del Ripollès.

L'alcalde de Ripoll, Jordi Munell, ha explicat que, malgrat que hi havia totes aquestes persones a la piscina, ningú es va adonar del que li passava a la nena.

"Lamentablement, no sabem per què, ningú s'ha adonat d'aquesta fatal circumstància. Ningú ha vist res, ni ha sentit crits ni cap moviment d'aigua."

"No és un lloc que quedi desemparat, sinó que hi ha tot un conjunt d'usuaris i persones que eren per allà. No sabem per què ningú s'ha adonat d'aquesta fatal circumstància. Ningú ha vist ni crits, ni xipolleig ni res."

Munell ha fet una crida a no criminalitzar ningú pels fets i a evitar que les activitats extraescolars dels nens se'n ressentin.

La petita era veïna de Campdevànol. Ahir al vespre s'hi va fer un minut de silenci i l'Ajuntament de la població, juntament amb el de Ripoll, ha decretat tres dies de dol i ha suspès totes les activitats previstes per a aquest cap de setmana. A totes dues localitats, les banderes onejaran a mitja asta en mostra de dol.

El Departament d'Ensenyament està oferint suport psicològic tant a la família de la nena com als monitors i professors de l'escola Pirineu que eren a la piscina en el moment en què van passar els fets.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut