Istanbul

Cinc morts i trenta-sis ferits en un atemptat suïcida en una zona d'oci a Istanbul

Els morts son dos nord-americans i dos israelians i el mateix autor dels fets

RedaccióActualitzat

Nou atemptat a Turquia. Una explosió al carrer Istiklal d'Istanbul ha provocat almenys cinc morts, segons han confirmat les autoritats de la ciutat. Entre els morts hi ha dos nord-americans i dos israelians. Hi ha també trenta-sis ferits, set dels quals greus. Dotze dels ferits són estrangers.

Les primeres investigacions apunten que Estat Islàmic és al darrere de l'atemptat d'Istambul d'aquest dissabte.

Les autoritats han explicat que es tracta d'un atemptat suïcida. Un kamikaze s'ha fet explotar. Alguns mitjans turcs apunten que l'objectiu de l'atemptat podria ser la l'oficina de governació del districte. La policia ha impedit que s'acostés a l'objectiu i finalment, el suïcida s'ha immolat per por davant d'uns grans magatzems. Un dels morts és el mateix autor dels fets.

Els fets han passat en una de les grans artèries comercials de la ciutat, el carrer d'Istiklal, d'ús exclusiu per a vianants i situat a la part europea d'Istanbul. La policia ha evacuat el carrer i ha acordonat la coneguda plaça Taksim, que és al costat.

Aquest és el segon atemptat a Turquia en només una setmana. Diumenge passat, un atemptat amb cotxe bomba a Ankara va provocar 34 morts i 125 ferits.

Turquia assenyala al PKK

De moment, ningú ha reivindicat l'acció terrorista. El govern del president Erdogan culpava a la milícia del Partit dels Treballadors del Kurdistan, el PKK.

Les autoritats del país avisen d'una campanya dels independentistes kurds per intentar atacs a Turquia. Asseguren que ja han capturat o mort tres persones que presumptament volien entrar des de Síria per atemptar.

Turquia acostuma a culpar dels atemptats els militants del PKK o altres faccions kurdes. El de la setmana passada a Ankara el va reivindicar un grupuscle escindit del PKK. D'altra banda, es va atribuir l'últim atemptat a Istanbul, el mes de gener passat, contra turistes alemanys, a Estat Islàmic.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut