Andorra

Cinc morts en l'ensorrament del pont d'accés al nou túnel de les Dues Valires d'Andorra

Dramàtic ensorrament a Andorra. Cinc operaris han mort, i sis més estan ferits molt greus, després que el pont d'accés al túnel de les Dues Valires s'ha ensorrat. Els equips de rescat han trobat el darrer operari que estava desaparegut de matinada, que ha ingressat a l'hospital de Meritxell, on ha mort poca estona després per hipotèrmia i diversos traumatismes. Aquest matí començaran les tasques de desenrunament i s'obrirà la investigació per determinar les causes de l'accident. El túnel, que està en construcció, ha d'unir les parròquies d'Encamp i la Massana.

Actualitzat
Cinc persones que treballaven en les obres del túnel de les Dues Valires, a Andorra, han mort després que aquest dissabte s'ha ensorrat part de l'estructura, segons ha informat el govern andorrà. Sis operaris més han pogut ser rescatats i estan hospitalitzats en estat crític.

Segons ha informat l'executiu andorrà, tots els afectats són de nacionalitat portuguesa. Dels ferits, cinc estan ingressats a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell, mentre que el sisè l'han traslladat a l'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona. Precisament a l'hospital andorrà s'ha creat un gabinet de crisi i s'ha ofert suport psicològic als afectats i als familiars.

Un rescat complicat

Les tasques per rescatar els operaris atrapats han estat molt complicades tant per la dificultat d'accedir a la zona, on a més de formigó i terra hi ha molta ferralla, com pel mal temps i les baixes temperatures. Per això s'han habilitat canons de calor per evitar que les persones atrapades puguin entrar en hipotèrmia, fet que no ha servit de gaire per culpa de les baixes temperatures d'aquesta matinada.

L'executiu ha dit que per ara no s'han determinat les causes que han provocat l'enfonsament, cap a tres quarts de dotze del migdia d'aquest dissabte, de part del túnel de les Dues Valires en el moment en què uns 35 operaris estaven fent treballs d'injecció de formigó a la zona.

El túnel, que estava previst que entrés en funcionament l'any que ve, té una longitud d'uns tres quilòmetres i unirà de forma ràpida i directa les parròquies d'Encamp i la Massana.

Tercer accident a les obres del túnel

L'enfonsament d'aquest dissabte al túnel de les Dues Valires és el tercer accident laboral que hi ha en aquesta obra. El primer va ser el març del 2007, quan un treballador portuguès de 22 anys i sense permís de conduir va morir mentre conduïa un camió que transportava material d'obra. El segon sinistre va passar l'abril d'aquest any, quan un treballador portuguès de 25 anys va perdre la vida després de caure al buit des d'una estructura de 20 metres. La investigació va determinar que no duia l'arnès fixat. L'accident d'aquest dissabte és el tercer en aquesta obra i un dels més greus en els darrers anys a Andorra.
Anar al contingut