Hoyo de Manzanares

Cinc militars morts i tres de ferits en una explosió en un centre de desactivació d'artefactes a Madrid

Una explosió al Centre d'Excel·lència contra Artefactes Explosius Improvisats i Centre Internacional de Desminatge de l'Exèrcit, a Hoyo de Manzanares, una localitat a prop de Madrid, ha provocat la mort de cinc persones i ferides en tres més. Tot sembla indicar que es tractaria d'una explosió accidental que ha tingut lloc mentre s'estaven fent exercicis de desactivació d'explosius en aquest recinte que acull l'Acadèmia d'Enginyers.

Actualitzat
Fonts del Ministeri de Defensa han confirmat que un grup format per setze efectius de l'exèrcit de terra i de la infanteria de marina estaven fent exercicis de desactivació d'explosius en aquest recinte quan s'ha produït l'explosió i ha deixat les cinc víctimes mortals i ha provocat ferides a tres més. De les cinc víctimes, tres són de l'exèrcit de terra i dos de l'infanteria de Marina.

Als tres militars ferits els han traslladat immediatament a l'Hospital Militar Gómez Ulla, a Madrid.

Cap al centre militar d'Hoyo de Manzanares s'hi han desplaçat diversos efectius dels bombers de la Comunitat de Madrid i d'emergències, així com la ministra de Defensa, Carme Chacón, que s'hi ha traslladat per conèixer de primera mà els fets.

D'altra banda, el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha expressat el condol per les famílies dels militars morts i ha destacat la feina feta dins de les forces armades.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut