Palma

Cinc exalts càrrecs de Matas, dos d'imputats, entren a la direcció del PP balear

El PP balear ha anunciat una renovació dels càrrecs del partit el mateix dia que s'ha fet pública l'ordre de presó provisional eludible amb una fiança de 3 milions d'euros per a Jaume Matas. Tot i l'anunciada renovació, han entrat a l'executiva cinc exalts càrrecs dels governs de Matas, dos dels quals estan imputats per presumpta corrupció. Són Jaume Font, portaveu del Consell Insular de Mallorca, imputat en la investigació del Pla Territorial de Mallorca, i l'exconseller d'Indústria i Energia Josep Joan Cardona, imputat en el "cas Scala". Des del PP consideren necessari "demanar perdó a la ciutadania" però han destacat que els errors són cosa "de persones, i no de partits". Ho ha dit el vicesecretari general del PP balear, Miquel Ramis.

Actualitzat
A més d'ells, formen part de la nova direcció l'exconsellera de Salut, Aina Castillo, que ara assumeix la funció de portaveu del partit; Francesc Fiol, exconseller d'Educació, que continua al capdavant del grup parlamentari del PP, i José María Rodríguez, exconseller d'Interior, que passa a ser vicepresident institucional. 

"El PP balear ja no té dos bàndols, no hi ha cabuda per a cap línia que no sigui fer feina conjuntament", ha afirmat el president de la formació, José Ramón Bauzá, que ha afegit que "si no fos així, prendríem les mesures adequades".

La renovació de càrrecs s'ha decidit el mateix dia de la fiança milionària per a Jaume Matas i enmig de les crítiques de l'oposició.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut