Kiev

Cinc diputats ucraïnesos acaben a l'hospital després d'una baralla al Parlament

Cinc diputats del partit opositor de l'exprimera ministra ucraïnesa Iúlia Timoixenko estan hospitalitzats, dos dels quals en estat greu, després d'una batalla campal al Parlament en què hi han participat un centenar de legisladors. Diputats de l'oficialista Partit de les Regions, liderat per Víktor Ianukóvitx, i de la formació Pàtria de Timoixenko han protagonitzat una batussa després que els diputats opositors han bloquejat la tribuna i la presidència del Parlament en protesta per la causa penal oberta contra l'exprimera ministra per malversació de fons públics.

Actualitzat
El president del Parlament, Vladímir Litvin, ha criticat que hi hagi diputats que assisteixin a les sessions parlamentàries armats: "Hem d'aclarir per què un diputat decideix venir a la cambra armat". Litvin ha afirmat que durant la baralla s'han utilitzat cadenes, barres de ferro, cadenats i palanques, i ha lamentat: "Com ensenyarem als nens el significat de la democràcia i l'amor per la pàtria?". Per la seva banda, el primer ministre, Mykola Azarov, ha criticat el comportament de l'oposició, a qui ha acusat de dur armes, però no ha condemnat la participació dels diputats del seu partit en la disputa.

Tant el partit de Timoixenko com el també opositor Nostra Ucraïna-Autodefensa Popular, de l'expresident Víktor Iuixenko, han decidit no tornar a la cambra fins que no s'aclareixin els motius que han ocasionat l'incident. Al mes d'abril passat, els parlamentaris ucraïnesos ja van protagonitzar una altra batalla campal, amb motiu de la ratificació de l'acord que prorrogava 25 anys més la permanència de la flota russa a la península de Crimea.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut