Nairobi

Cinc detinguts per l'atac a la Universitat de Garissa, a Kènia

Paral·lelament, la milícia islamista somali d'Al-Shabaab, que es va atribuir l'atemptat, ha amenaçat amb més atacs si Kènia no retira les tropes de Somàlia

RedaccióActualitzat

A Kènia, cinc persones han estat detingudes per la seva relació amb la massacre de dijous a la Universitat de Garissa, en què van morir 147 estudiants i una vuitantena van resultar ferits.

L'atac es va atribuir a la milícia islamista somali d'Al-Shabaab. Justament aquest dissabte, Al-Shabab ha amenaçat de fer més atacs si Kènia no retira les seves tropes de Somàlia. En un comunicat difós aquest matí, els jihadistes avisen que hi haurà un nou bany de sang i una llarga i espantosa guerra. Al-Shabab acusa les tropes kenianes d'actuar a Somàlia perseguint musulmans, matant població civil i bombardejant nombrosos pobles.

Però el president de Kènia, Uhuru Kenyatta, ha promès que el seu país no recularà davant del terrorisme i ha anunciat una resposta al més severa possible contra els responsables de la matança de la Universitat de Garissa.
Aquesta és la resposta a l'atemptat de dijous i la resposta, també, a les noves amenaces llançades aquest dissabte pel grup islamista Al Shabaab.

Mentrestant, continua l'alerta general. A Mandera, al nord-est del país, s'ha imposat el toc de queda i s'han reforçat les patrulles nocturnes en previsió de possibles atemptats durant les vacances de Setmana Santa.

El president dels Estats Units ha trucat al president kenià per expressar-li la seva condemna per la matança terrorista. Obama ha aprofitat la trucada per confirmar el viatge que té previst fer a Nairobi el mes de juliol. Recordem que Kènia és el país originari del pare del president Obama.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut