Barcelona

Cinc detinguts en una operació contra el terrorisme islamista a Barcelona

Els detinguts, d'origen tunisià, constituïen un grup que es dedicava a difondre material multimèdia de contingut jihadista i enaltien el terrorisme. Les detencions han tingut lloc al Raval, els Encants i la Mina. El ministre de l'Interior ha explicat que l'operació s'engloba en una actuació més àmplia contra el terrorisme jihadista. El dispositiu policial encara continuaria obert.

RedaccióActualitzat
Operació policial contra el terrorisme islamista a Barcelona. La Policia Nacional, de moment, ha detingut cinc persones d'origen tunisià per la seva suposada vinculació amb el terrorisme islamista internacional i se n'ha identificat una vintena. En un comunicat, el Ministeri de l'Interior ha explicat que les detencions han tingut lloc al Raval, els Encants i la Mina, que s'han registrat tres domicilis i que s'ha confiscat material que ara s'està analitzant. La primera detenció s'ha fet a les quatre de la matinada en una nau de la zona dels Encants Vells. A tots cinc se'ls acusa d'un delicte d'enaltiment del terrorisme jihadista.

Els detinguts constituïen un grup que es dedicava a difondre material multimèdia de contingut jihadista. En concret, haurien difós més de 400 arxius amb fotografies, vídeos i textos amb imatges d'atemptats, discursos de líders terroristes, com Bin Laden o Al-Zarqawi, instruccions per fabricar explosius, entrenament de mujahidins i afusellaments. les imatges anaven acompanyades de comentaris en què s'enaltia el terrorisme i els seus autors.

La policia, que va iniciar la investigació a principis del 2012, ha constatat, segons Interior, un procés de radicalització dels seus membres "que els ha portat a seguir plenament les tesis del salafisme jihadista" i, fins i tot, un d'ells va acabar viatjant aquest mes a Tunísia.

Fernández Díaz alerta de la "potencial amenaça terrorista"

Als passadissos del Congrés, el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha explicat que l'operació s'engloba en una actuació més àmplia "per neutralitzar l'amenaça que suposa en aquests moments el terrorisme jihadista, l'actuació dels anomenats 'llops solitaris' i dels retornats, és a dir, aquelles persones que han anat a combatre en zones de conflicte -com Síria, el Sahel o el Iemen-, que han estat preparats en camps d'entrenament  i que en tornar constitueixen una potencial amenaça terrorista".

L'"operació Kartago", com l'han denominat les forces de seguretat, s'ha engegat aquesta matinada passada i encara continuaria oberta, per la qual cosa no es descarta que hi pugui haver més detencions. Ara els agents estarien fent escorcolls a vivendes i locals de Nou Barris, Besòs i Glòries.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut