Tarragona

Cinc detinguts a la zona de Tarragona per robatoris en zones agrícoles

Els Mossos d'Esquadra van detenir dimecres dues persones a Vinyols i els Arcs per haver sostret aixetes i canonades de ferro destinades al rec agrícola valorades en més de 1.500 euros. I tres persones més van ser detingudes a les Borges del Camp per haver robat amb força en una masia, mentre el propietari era dins.

Actualitzat
En els darrers temps, els pagesos denuncien que han augmentat els robatoris en les zones rurals de Catalunya i fa temps que demanen un canvi legislatiu perquè els furts passin a ser robatoris.

Els lladres roben tot el que troben, aixetes, bombes de reg, tractors i retroexcavadores i fins i tot estaques de ferro que subjecten les vinyes. Aquests robatoris suposen inversions importants perdudes per als pagesos i per això reclamen que es consideri robatori, encara que el total subtret sigui per un valor inferior a 400 euros, i també que s'uneixin totes les causes que tinguin obertes els lladres en una de sola i no es jutgin cas per cas.

Les renovacions de les pòlisses de les finques agràries són més cares si s'han patit robatoris i normalment surt més car reposar el que s'ha robat que el mateix valor dels objectes desapareguts.

Els pagesos denuncien que se senten sols al camp, i recorden que no s'han d'enfrontar als lladres, però remarquen que col·laborin amb els Mossos i la importància denunciar els robatoris.


Anar al contingut