Detall de l'estelada
Detall de l'estelada
Manresa

Cinc ajuntaments del Bages continuen amb l'estelada penjada als edificis consistorials

Els Mossos han començat a contactar amb els alcaldes perquè retirin les estelades o ho farà la policia

Actualitzat
Els Mossos d'Esquadra han començat a contactar amb els sis alcaldes catalans que es resisteixen a acatar l'ordre de la Junta Electoral Central de retirar la bandera independentista dels balcons de seus ajuntaments en època electoral perquè, en cas contrari, ho farà la policia autonòmica.

La junta electoral de la zona de Manresa ha comunicat a primera hora als Mossos d'Esquadra que retirin les banderes independentistes que pengen dels balcons de sis ajuntaments catalans, concretament els de Navàs, Navarcles, Artés, Sallent i Sant Vicenç de Castellet. Manresa que mantenia l'estelada al seu consistori l'ha acabat retirant.

Aquesta ordre respon a l'escrit presentat ahir per la plataforma Societat Civil Catalana en detectar que aquests municipis no complien l'ordre de la Junta Electoral Central de retirar les estelades dels seus ajuntaments i col·legis electorals.

La junta electoral de Tarragona també ha obert un expedient sancionador al secretari municipal de l'Ajuntament del Catllar per infringir la llei electoral en no respondre als requeriments de la junta per retirar la bandera independentista del castell de la localitat.

A partir d'una denúncia, de la plataforma antisobiranista Societat Civil Catalana, la junta electoral de zona ha ordenat als Mossos que "procedeixin a la retirada" de la bandera estelada que li consta que encara està ubicada al Castell del Catllar, edifici que considera públic.

A Berga es pengen dues estelades als edificis a banda i banda de l'ajuntament

Els membres de l'ANC de Berga han penjat aquest divendres dues estelades gegants als edificis que hi ha a banda i banda de l'Ajuntament. Una iniciativa que ha arribat després que aquest matí el consistori ha acatat l'ordre de la Junta Electoral de retirar les ensenyes independentistes dels edificis oficials.

Una seixantena de persones han assistit a l'acte, que tenia per objectiu, segons el portaveu de l'ANC a Berga, Jaume Duran, "actuar en conseqüència" i fer veure que la voluntat del poble és "mantenir una conducta independentista".

Des de l'assemblea també han animat la població perquè "aquest diumenge vagin a votar amb símbols independentistes" per "reaccionar" davant la prohibició de la Junta Electoral.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut