Brussel·les

Brussel·les acorda fer una reunió el 14 de setembre per abordar la crisi dels refugiats

L'objectiu de la reunió dels ministres de l'Interior i de Justícia és "enfortir la resposta europea" a la situació que es viu actualment, segons la presidència luxemburguesa

RedaccióActualitzat

Les crides a una resposta europea a la crisi dels refugiats es materialitzaran, finalment, el 14 de setembre. Els ministres de l'Interior i Justícia es reuniran de manera extraordinària a Brussel·les per abordar aquest "fenomen de proporcions sense precedents" en paraules de la presidència luxemburguesa.

L'objectiu de la reunió és "enfortir la resposta europea" a la situació que es viu actualment, segons la presidència luxemburguesa.

La convocatòria arriba hores després que els ministres d'Interior d'Alemanya, França i el Regne Unit exigissin la celebració d'una trobada d'emergència en les pròximes dues setmanes per abordar la qüestió.

En un comunicat conjunt, els ministres reclamaven acordar ràpidament una línia comuna sobre els "països d'origen segurs", així com l'entrada en funcionament abans de finals d'any dels centres de registre de refugiats previstos a Itàlia i Grècia.

Aquest dissabte els ministres han fet una reunió de seguretat en transports a París

Aquest dissabte en la reunió dels ministres europeus a París  es va decidir sobre la seguretat en els transports, sobretot els ferroviaris, 8 dies després de l'atac de la setmana passada en un tren Thalys que feia la ruta Amsterdam-París.

Hi han participat una vintena de ministres de l'Interior i de Transports de nou països que estan connectats per línies de tren: França, Alemanya, la Gran Bretanya, Itàlia, Espanya, Bèlgica, Luxemburg, els Països Baixos i Suïssa. També hi eren el coordinador antiterrorista de la UE, Gilles de Kerchove, i els comissaris de Transport i de l'Interior, Violeta Bulc i Dimitri Avramopoulus.

Els ministres han acordat que augmentaran el control de la identitat dels passatgers -amb bitllets nominatius- i també dels equipatges en els trens transfronterers. Una altra mesura acordada és implantar patrulles policials mixtes, de diferents països. I millorar la cooperació amb més intercanvi d'informació. Ho ha anunciat l'amfitrió de la reunió, el titular d'Interior francès, Bernard Cazeneuve.

S'ha hagut de trobar un difícil equilibri, perquè els 26 països de la zona Schengen van abolir les fronteres físiques, i la norma de lliure circulació de persones no permet la reintroducció de controls sistemàtics a les fronteres.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut