Roma

Cimera europea d'alt nivell diumenge a París per fer front a la crisi financera

Els caps d'estat i de govern de l'Eurozona tenen una cita diumenge a París. El motiu, la crisi econòmica. L'objectiu, coordinar una acció forta i coordinada. La petició formal d'aquesta reunió urgent l'ha formulada aquest divendres al migdia el president espanyol José Luis Rodríguez Zapatero en una trobada a l'Elisi amb el president francès i de torn de la Unió Europea, Nicolas Sarkozy. La confirmació, ja que Sarkozy tot i alabar la proposta ha evitat donar un sí immediat, ha arribat de la mà dels ministres d'Afers Estrangers espanyol i italià després que el president italià, Silvio Berlusconi, hagués apuntat aquesta possibilitat.

Actualitzat
Nicolas Sarkozy ha mogut fils ràpid i poques hores després que Zapatero li proposés convocar una reunió d'alt nivell dels països que formen la zona euro per abordar la crisi aquesta s'ha materialitzat. Serà diumenge i la trobada tindrà lloc a París, així ho han confirmat els caps de la diplomàcia espanyol i italià, Miguel Ángel Moratinos i Franco Frattini, que han assegurat que no tenen més detalls sobre la cita.

La reunió, diumenge, intenta ser un revulsiu sobre els mercats financers abans que obrin portes dilluns després que els principals parquets europeus hagin tancat la setmana amb pèrdues importants. A Espanya, l'Ibex-35 ha registrat la major caiguda de la seva història en tancar la jornada de divendres cedint un 9,14%.

La proposta de Zapatero de reunir-se per donar una resposta conjunta a la crisi finalment acceptada per Sarkozy arriba després de la trobada dissabte passat a París dels membres europeus del G-8 (França, Alemanya, el Regne Unit i Itàlia) de la qual Espanya va quedar exclosa.
Anar al contingut