Un membre de seguretat vigila la porta de l'hotel on se celebra la cimera.
Sense acord per aturar l'enriquiment d'urani a la República Islàmica.
Ginebra

Cimera diplomàtica a Ginebra per negociar el programa nuclear iranià

Avui continuen les converses sobre el programa nuclear iranià, després que ahir no es va poder tancar cap acord. La República Islàmica de l'Iran garanteix la finalitat pacífica del seu programa nuclear a canvi de suavitzar les sancions que li imposa Occident.

RedaccióActualitzat

Aquest dissabte al matí continuaran a Ginebra les converses entre els màxims representants de la diplomàcia nord-americana, europea i iraniana per seguir negociant el programa nuclear iranià.

Ahir, les converses es van allargar fins a la mitjanit sense que John Kerry, per part dels Estats Units, Catherine Ashton, com a representant de la Unió Europea, i el ministre d'Exteriors iranià, Javad Zarif, aconseguissin tancar un acord per aturar l'enriquiment d'urani a la República Islàmica. Aquest matí s'afegeix a la reunió el ministre d'Afers Estrangers del Rússia, Serguei Lavrov.

L'Iran es mostra disposat a fer concessions, però vol mantenir el seu programa nuclear per a finalitats civils.

Les negociacions han despertat els recels d'Israel i van obligar Barack Obama a trucar per telèfon al cap de l'executiu israelià per transmetre-li el seu suport incondicional. Poc abans, Benjamin Netanyahu havia donat per fet un acord que considerava nefast.

Anar al contingut