L'expresidenta de Madrid, Cristina Cifuentes, el 25 d'abril, quan va anunciar la seva dimissió (Reuters)
L'expresidenta de Madrid, Cristina Cifuentes, el 25 d'abril, quan va anunciar la seva dimissió (Reuters)
Madrid

Cifuentes insisteix davant la jutge que va obtenir el màster de forma legal

L'expresidenta de la Comunitat de Madrid al·lega que devia perdre el Treball Final de Màster en un trasllat

RedaccióActualitzat

Sense moure's de la versió que va donar en seu parlamentària, l'expresidenta de la Comunitat Madrid, Cristina Cifuentes, ha defensat davant la jutge que va fer el polèmic màster de la Universitat Rey Juan Carlos -al qual va acabar renunciant abans de dimitir per l'escàndol de les cremes robades- de forma legal i neta.

Cifuentes ha insistit que va aprovar totes les assignatures sense irregularitats i que tenia permís del director de l'Institut de Dret Públic, Enrique Álvarez Conde, també investigat, per no anar a classe.

També ha explicat que va defensar el Treball Final de Màster davant un tribunal, durant cinc minuts, tot i que no recorda quan va ser, qui integrava la sala i què va passar amb el treball. Segons ha apuntat, es devia perdre en un trasllat.

Cifuentes ha afegit també que l'acta d'avaluació -presumptament falsificada per tres professores amb el vistiplau d'Álvarez Conde i per suposades pressions de l'expresidenta madrilenya- la hi va enviar la universitat, sense que ella l'hagués demanat. I ha manifestat que la va donar per bona i per això la va ensenyar als mitjans de comunicació.


Després de la compareixença, que al juny es va ajornar perquè Cifuentes va al·legar problemes de salut, la jutge manté l'expresidenta investigada per prevaricació, suborn i falsedat documental.

Cifuentes ha esquivat la premsa tant a l'arribada com a la sortida de la seu judicial. Hi ha arribat en un cotxe conduït per la policia i un escolta i n'ha sortit també per un garatge després de declarar durant un parell d'hores.

ARXIVAT A:
Cristina CifuentesPP
Anar al contingut