Rio de Janeiro

Científics demanen ajornar els Jocs de Rio per l'amenaça del virus del Zika

Consideren que portar mig milió de persones d'arreu del món al Brasil és un risc massa elevat

RedaccióActualitzat

125 científics de tot el món, la majoria metges i experts en bioètica, han firmat una carta en què demanen ajornar els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro o fer-los en una altra ciutat per l'amenaça del virus del Zika.

Consideren que portar mig milió de persones d'arreu del món al Brasil és un risc massa elevat:

"La nostra més gran preocupació és la salut mundial", diu la carta que han escrit. "La soca brasilera del virus Zika danya la salut d'una manera que la ciència no ho havia vist abans. Un risc innecessari es plantejà quan 500.000 turistes estrangers procedents de tots els països assisteixin als Jocs, ja que podran infectar-se d'aquesta soca, i tornar a casa, a llocs en què pot arribar a ser endèmica".

Els científics, doncs, alerten que el virus es podria exportar fàcilment i convertir-se en una epidèmia. La carta, enviada a l'Organització Mundial de la Salut, encara no ha tingut cap resposta.

 

Resposta de l'OMS

L'Organització Mundial de la Salut considera que l'anul·lació o el trasllat dels Jocs Olímpics de Rio de Janeiro a un altre lloc no canviaria significativament la propagació del virus del Zika, que actualment afecta el Brasil.

Es preveu que més de mig milió de turistes estrangers assisteixin als Jocs Olímpics. El virus del Zika es transmet per la picadura d'un mosquit i afecta especialment les dones embarassades, ja que pot provocar la microcefàlia del fetus.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut