Científics del sector alimentari dubten dels beneficis per a la salut dels productes enriquits
Experts en el sector alimentari denuncien que els anomenats productes funcionals, enriquits amb vitamines o amb un efecte beneficiós sobre la salut, no han passat estudis científics que en demostrin les propietats. Reunits en unes jornades per a la indústria alimentària, han denunciat el buit legislatiu en l'avaluació i control d'aquest segment del mercat agoalimentari, que està en ple creixement.
El mercat alimentari està avui en dia farcit de productes que porten algun component afegit. Omega 3, probiòtics, flavonoides, i així un llarg etcètera. D'uns es diu que regulen l'intestí, el colesterol o actuen sobre el sistema immunològic. I pot ser cert, però no sempre és així, perquè prèviament s'hauria d'estudiar si algun altre nutrient en contraresta l'efecte o si s'absorbeix adequadament. Segons els experts, això és un gran dilema perquè en la majoria de casos no s'ha contrastat científicament.
Precisament, en unes jornades agoalimentàries que s'han celebrat a València sobre els aliments funcionals s'ha posat en evidència que a Espanya hi ha un buit legislatiu en l'avaluació i control d'aquest segment del mercat agroalimentari, que està en creixement.
A més, els investigadors s'han queixat que les empreses es gasten molts diners en la publicitat dels productes que porten ingredients afegits, però no tants en el finançament per assegurar-se que són realment eficaços.