València

Científics del sector alimentari dubten dels beneficis per a la salut dels productes enriquits

Experts en el sector alimentari denuncien que els anomenats productes funcionals, enriquits amb vitamines o amb un efecte beneficiós sobre la salut, no han passat estudis científics que en demostrin les propietats. Reunits en unes jornades per a la indústria alimentària, han denunciat el buit legislatiu en l'avaluació i control d'aquest segment del mercat agoalimentari, que està en ple creixement.

Actualitzat
El mercat alimentari està avui en dia farcit de productes que porten algun component afegit. Omega 3, probiòtics, flavonoides, i així un llarg etcètera. D'uns es diu que regulen l'intestí, el colesterol o actuen sobre el sistema immunològic. I pot ser cert, però no sempre és així, perquè prèviament s'hauria d'estudiar si algun altre nutrient en contraresta l'efecte o si s'absorbeix adequadament. Segons els experts, això és un gran dilema perquè en la majoria de casos no s'ha contrastat científicament. Precisament, en unes jornades agoalimentàries que s'han celebrat a València sobre els aliments funcionals s'ha posat en evidència que a Espanya hi ha un buit legislatiu en l'avaluació i control d'aquest segment del mercat agroalimentari, que està en creixement. A més, els investigadors s'han queixat que les empreses es gasten molts diners en la publicitat dels productes que porten ingredients afegits, però no tants en el finançament per assegurar-se que són realment eficaços.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut