York

Científics britànics creen el primer xiclet que no s'enganxa a les superfícies

Investigadors de l'empresa Revolymer, una companyia sorgida de la Universitat de Bristol, han desenvolupat un tipus de xiclet que han batejat com el "xiclet net" i que, un cop el consumidor el llença no queda adherit a les superfícies i desapareix de forma natural en un termini de 24 hores. D'aquesta manera, el xiclet es pot treure fàcilment de les sabates, la roba, el terra o els cabells. Els creadors del producte, que es començarà a comercialitzar l'any vinent, asseguren que l'han provat en diferents paviments del carrer i que han comprovat que l'endemà no en queda ni rastre.

Actualitzat

El "xiclet net" s'ha presentat en el Festival de la Ciència de l'Associació Britànica per a l'Avenç de la Ciència, que se celebra aquests dies a York. Es tracta d'un producte biodegradable, de manera que quan entra en contacte amb l'aigua es va degradant fins que desapareix.

Pel cap científic de Revolymer, Terence Cosgrove, els avantatges del "xiclet net" són que "té un sabor magnífic, és fàcil d'eliminar i té el potencial de ser biodegradable". Cosgrove ha explicat que la base de la tecnologia utilitzada en la composició del producte consisteix a afegir un polímer amfifílic a una fórmula modificada de la goma de mastegar que altera les propietats del xiclet.

Anar al contingut