Leipzig

Científics alemanys observen uns goril·les copulant en la postura del "missioner"

Un grup de científics ha observat per primera vegada una parella de goril·les que copulava en la posició frontal o del "missioner", que es considera característica del gènere humà. Els investigadors de l'Institut Max Planck d'Antropologia Evolutiva de Leipzig i de la Societat per a la Conservació de la Vida Salvatge han fotografiat la parella en un parc nacional del Congo i asseguren que és la primera vegada que es té constància d'aquesta postura en els primats que viuen a la selva. El que més els ha sorprès és que la femella, que es diu Leah, és la mateixa que ja va tenir un comportament innovador en els goril·les. L'any 2005 van descobrir que havia fabricat eines.

Actualitzat
La fotografia forma part d'un estudi publicat a "The Gorilla Gazette", que dirigeix l'alemany Thomas Breur. Aquest investigador ha considerat "especialment interessant" el que fet que la femella sigui la mateixa que van observar fabricant eines, un comportament que tampoc s'havia vist mai abans en els goril·les.

Els experts recorden que els primats copulen habitualment amb la femella d'esquena al mascle. "El coneixement que tenim dels goril·les occidentals en estat salvatge de moment és molt limitat, i el nostre estudi proporciona informació sobre diversos aspectes de la seva vida sexual", ha apuntat Breure. "Mai no podrem dir en quina mesura és habitual aquesta manera de copular entre els goril·les occidentals, però és una cosa que mai no s'havia observat entre goril·les occidentals a la selva".

La postura del "missioner" no només es considera típicament humana, sinó que alguns sexòlegs mantenen que va començar a partir d'un cert nivell de civilització. El nom prové d'una llegenda segons la qual un grup d'aborígens la va aprendre d'uns missioners catòlics.
Anar al contingut