Cicle de Cinema Català a la Universitat de Massachusetts, EUA

El Cicle de Cinema Català a la Universitat de Massachussetts programa 4 propostes amb coproducció de TVC

"Tots volem el millor per a ella", "Barcelona abans que el temps ho esborri", "La Plaga" i "Nedar" es poden veure a Massachussetts a la 7a edició del Cicle de Cinema Català. Aquest cicle es consolida enguany amb la projecció d'una pel·lícula cada dimarts entre el 3 de març i el 22 d'abril, en versió original subtitulada, que conjuntament amb 3 títols més conformen el "New. Catalan. Women. Cinema". El cicle compta amb el suport de l'Institut Ramon Llull.

El llargmetratge de Mar Coll "Tots volem el millor per a ella" ha estat reconegut a molts festivals i va aconseguir el premi a la millor actuació per a Nora Navas dins de la Knight Competition  en la 31a edició del Miami International Film Festival 2014. A més, Nora Navas ja havia rebut el premi Gaudí a la millor protagonista femenina i també va ser nominada als Goya l'any 2013 en la categoria de la millor interpretació femenina. És una coproducció d'Escándalo Films i Televisió de Catalunya amb la col·laboració de Televisió Espanyola i l'Institut Català de les Empreses Culturals, i amb la participació de l'Instituto de la Cinematografía y de las Artes Audiovisuales.

"Barcelona abans que el temps ho esborri" és una producció de Televisió de Catalunya, Promarfi Futur 2010 i TVE amb la col·laboració de l'ICIC Generalitat de Catalunya, l'IACC Ministeri de Cultura i Català Films & TV.  El llargmetratge, dirigit per Mireia Ros, és la crònica en sèpia de l'alta burgesia que va fer la Revolució Industrial a Catalunya. Un passeig irònic per la Barcelona del segle XX a través dels records heretats per un dels seus descendents, Javier Baladia, que ens trasllada als anys daurats d'una elit cosmopolita i culta, que ens va deixar un llegat que ha fet de la Barcelona d'avui un referent internacional. La vida privada d'una família. Un retrat personal del segle XX.

El llarg documental de Neus Ballús, "La plaga", es va endur els guardons a millor pel·lícula, millor direcció, millor guió i millor muntatge en la gala dels Premis Gaudí 2014. A més va aconseguir el premi "opera prima" espanyola en la 58a edició dels Premis Sant Jordi i va ser nominada als premis LUXOR 2014. La pel·lícula es va estrenar al febrer a la Berlinale 2014. El film mostra la realitat d'un barri de la perifèria de Barcelona on convergeixen diverses històries. És una producció d'El Kinògraf en coproducció amb Televisió de Catalunya, en associació amb Arte France i la col·laboració de l'Institut Català de les Empreses Culturals, de l'Instituto de la Cinematografía y las Artes Audiovisuales i el Màster de Documental de Creació de la UPF. El desenvolupament del projecte ha tingut el suport del programa MEDIA, del Doc Station.

"Nedar" és el documental de Carla Subirana que parla de l'Alzheimer i de la memòria històrica. El film va estar seleccionat pel Festival Internacional de Valladolid, el FIPA, el London Spanish Film Festival, la Primavera Cinematogràfica de Lorca i el International Film Festival de Rotterdam. És una producció de Benecé Produccions i Televisió de Catalunya.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut