Vermont

Christine Hallquist, primera transgènere candidata a governadora als Estats Units

Actualitzat

Els demòcrates nord-americans han escollit per primera vegada a la història una candidata transgènere a governadora de l'estat de Vermont.

Es tracta de Christine Hallquist, de 62 anys, que va ser directiva d'una cooperativa elèctrica.
 


A més de prometre una millora a la sanitat i l'educació i de treballar per atreure millors llocs de treball, Hallquist s'ha presentat com una defensora dels drets dels trans en un moment d'incertesa per aquest col·lectiu.

El president dels Estats Units, Donald Trump, va prohibir l'accés dels transsexuals a l'exèrcit i també ha aparcat els plans de crear lavabos sense gènere a les escoles.

En un acte de campanya, Christine Hallquist va dir que "el camí per ser el meu jo autèntic no ha estat fàcil". Poc després de saber-se la seva victòria a les primàries, ha confessat que presentar-se a governadora no ha estat el repte més difícil de la seva vida.
 


El demòcrata Bernie Sanders, que ha guanyat les primàries per a la seva reelecció al Senat pel mateix estat que Hallquist, ha estat dels primers a felicitar-la.
 


També l'ha felicitat Alexandria Ocasio-Cortez, la candidata llatina que va sorprendre amb la seva elecció a les primàries demòcrates de Nova York.
 


Christine Hallquist ha derrotat tres candidats del partit, i s'enfrontarà a l'actual governador republicà, Phil Scott, el 6 de novembre.
ARXIVAT A:
Estats UnitsLGTBI
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut