Noam Chomsky
Noam Chomsky
Brussel·les

Chomsky i un centenar d'acadèmics més reclamen l'"alliberament immediat" dels presos

Demanen la intervenció de la UE: avisen que "la repressió" a Catalunya suposa una "taca permanent a la democràcia europea"

RedaccióActualitzat

El professor emèrit de Lingüística de l'Institut Tecnològic de Massachusetts, Noam Chomsky, és un dels membres d'un grup amb més d'un centenar d'acadèmics del món del dret, la política, els drets humans, la sociologia o la història de 19 estats diferents d'arreu del món que reclamen en un manifest "l'alliberament immediat" dels polítics catalans empresonats a Espanya i la intervenció de la Unió Europea.

Demanen a més a la UE que actuï per acabar amb la situació dels polítics "exiliats", que, segons afirmen, "estan sent perseguits per ordres de detenció europees emeses sota els auspicis de la Unió Europea".

El text, publicat aquest divendres pel diari escocès "The National", assegura que "la repressió representa una taca permanent per a la democràcia europea". "Reclamem una acció immediata de la UE per aturar aquesta repressió", afegeixen els experts, que lamenten "l'escalada en l'ús dels càrrecs criminals i les detencions que fa Espanya contra els seus opositors polítics".

Dies foscos de la democràcia espanyola
           
"No hi ha cap dubte que estem vivint els dies més foscos de la democràcia espanyola des del 1978", asseguren els experts que signen el manifest. Entre els signants, hi ha acadèmics de la Universitat de Liverpool, de Texas, de Columbia, de Glasgow, de Hèlsinki o de Manchester.

ARXIVAT A:
Procés català
Anar al contingut