París

Chirac anuncia el seu suport a la candidatura de Sarkozy a les presidencials franceses

Finalment el president francès, Jacques Chirac, donarà suport a Nicolas Sarkozy en la seva campanya per succeir-lo a l'Elisi en les pròximes eleccions presidencials franceses. En una breu declaració televisada, Chirac ha anunciat que aportarà el seu vot i el seu suport a Sarkozy, candidat de la conservadora i governant Unió per un Moviment Popular (UMP). Igualment, el president francès ha acceptat la decisió de Sarkozy de sortir del govern el pròxim 2 d'abril per dedicar-se de ple a la campanya electoral.

Actualitzat
"Les coses són simples: fa cinc anys vaig voler la creació de la UMP per permetre a França dur a terme una política rigorosa de modernització de forma duradora (...). En la seva diversitat, aquesta formació política va escollir donar suport a la candidatura de Nicolas Sarkozy en l'elecció presidencial, per les seves qualitats de treball, compromís i resultats al capdavant del Ministeri de l'Interior". (...) Per tant, molt naturalment, li donaré el meu vot i el meu suport".

Amb aquestes paraules Chirac ha trencat la dinàmica d'enfrontaments que ha protagonitzat des de fa mesos amb Sarkozy i ha desvelat la incògnita que va deixar oberta el dia 11, quan va anunciar que renunciava a presentar-se com a candidat per un tercer mandat. Aquell dia Chirac va dir que més endavant revelaria les seves preferències personals en la pugna per la seva successió. Tots els analistes van apostar aleshores que donaria el seu suport a Sarkozy, tot i les difícils relacions entre tots dos.

El que encara no se sap és qui substituirà Sarkozy al capdavant del Ministeri de l'Interior quan a partir de dilluns que ve surti del govern per dedicar-se de ple a la campanya electoral.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut