<b>"CHICO I RITA"</b> opta a premi de l'EFA (L'ACADÈMIA DEL CINE EUROPEU)

La pel·lícula d'animació per a adults <b>"CHICO & RITA"</b> ha estat nominada al premi a millor pel·lícula d'animació de l'any per l'Acadèmia del Cine Europeu.
"CHICO I RITA" opta a premi de l'EFA (L'ACADÈMIA DEL CINE EUROPEU)

"CHICO I RITA" opta a premi de l'EFA (L'ACADÈMIA DEL CINE EUROPEU)

La pel·lícula d'animació per a adults "CHICO & RITA" ha estat nominada al premi a millor pel·lícula d'animació de l'any per l'Acadèmia del Cine Europeu.
Actualitzat
Els membres de l'Acadèmia del Cine Europeu escolliran en una segona ronda el guanyador del premi. La cerimònia i entrega del guardó es farà el 3 de desembre a Berlín. El llargmetratge va guanyar el Premi a la millor pel·lícula d'animació al Goya 2011 i als HAFF (Holland Animation Film Festival) el 2010. És una producció de Fernando Trueba PC, Estudio Mariscal, Magic Light Pictures, Cinema NX, Isle of man film i Televisió de Catalunya, en associació amb TVE, HanWay Films i la participació de Mesfilms, l'ICAA, l'ICIC, l'ICO i l'ICF.


Sinopsi:
"Chico & Rita" és la història d'amor de dos músics, una cantant i un pianista, que comença als anys 40 a l'Havana i a qui el destí va unint i separant al llarg dels anys. La història transcorre a Nova York, on emigren, i arriba fins als nostres dies. El film, inspirat en la vida de Bebo Valdés, que hi ha posat també la banda sonora, té com a eix conductor la música llatina i mostra la seva evolució i com deixa petja en la música anglosaxona a Nova York.


Fitxa tècnica i artística:

Direcció: Fernando Trueba, Javier Mariscal i Tono Errando
Guió: Fernando Trueba i Ignacio Martínez de Pisón
Veus: Eman Xor Oña (Chico), Limara Meneses (Rita) , Mario Guerra (Ramón) Bebo Valdés (Chico), Idania Valdés (Rita), Estrella Morente (ella mateixa), Freddie Cole (Mat King Cole), Jimmy Heath (Ben Webster), Pedrito Martínez (Miguelito Valdés), Michael Phillip Mossman (Dizzy Gillespie), Amadito Valdés (Tito Puente), entre d'altres.
Producció executiva: Steve Christian i Marc Samuelson
Producció: Santiago Errando i Cristina Huete
Producció TVC: Elisa Plaza
Música: Bebo Valdés