Moscou

Chávez reconeix Abkhàzia i Ossètia del Sud i Rússia li promet la venda d'armes

El president de Veneçuela, Hugo Chávez, ha anunciat a Moscou el reconeixement de la independència de les regions separatistes prorusses d'Ossètia del Sud i Abkhàzia i a canvi ha aconseguit la promesa pública i explícita del Kremlin de subministrar-li tot l'armament que necessita. Rússia va reconèixer les independències d'aquestes dues regions a finals d'agost de l'any passat, després d'una guerra de cinc dies amb Geòrgia pel control d'Ossètia del Sud. A més de Moscou, la independència d'aquestes dues entitats secessionismes va ser reconeguda també l'any passat pel president de Nicaragua, Daniel Ortega.

Actualitzat
Al terme de les converses, que s'han celebrat a la rodalia de Moscou, Medvédev ha declarat que "Rússia subministrarà a Veneçuela tot els tipus d'armament que Veneçuela demana", segons la televisió russa. El cap del Kremlin ha precisat que aquestes vendes d'armes es faran "naturalment" en el marc de les obligacions internacionals contretes per Rússia. "També els vendrem carros de combat. Sens dubte, i per què no? Tenim bons tancs. I si els nostres amics els encarreguen, els subministrarem", ha afegit.

Per la seva banda, Chávez ha afirmat que Veneçuela vol ampliar el seu potencial defensiu ja que "s'estreny el setge" a l'entorn de Veneçuela. Segons Chávez, l'emplaçament de set bases militars nord-americanes a Colòmbia és una mostra de les pretensions de domini mundial de Washington i és el que ha motivat Veneçuela a comprar una gran partida de tancs russos. S'estima que aquesta partida inclouria tancs T-72 i T-90 per un valor d'uns 500 milions de dòlars.
Anar al contingut