Caracas

Chávez reclama al cap de les FARC proves que els segrestats continuen amb vida

Hugo Chávez lamenta la decisió del seu homòleg colombià, Álvaro Uribe, de posar fi a la tasca de mediació que duia a terme el president veneçolà per aconseguir l'alliberament d'ostatges en poder de la guerrilla. Chávez, tot i acatar l'ordre d'Uribe, creu que el procés no es pot aturar i espera que el líder de la guerrilla li enviï proves que els 45 segrestats continuen amb vida. El president colombià va censurar la intermediació de Chávez, fart de l'histrionisme del líder veneçolà. La gota que ha fet vessar el got de la paciència d'Uribe ha estat una conversa telefònica de Chávez amb el cap de l'exèrcit de Colòmbia, cosa que el president colombià li havia demanat expressament que no fes.

Actualitzat
"Envia-me-les, Marulanda!" Amb aquesta exhortació Hugo Chávez demanava aquest dijous al líder de les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia, Manuel Marulanda, proves de vida dels ostatges de les FARC per a l'intercanvi humanitari, tot i que el govern colombià ha donat per finalitzat el seu paper de mediador.

El president veneçolà, malgrat assegurar que acata la decisió d'Álvaro Uribe d'apartar-lo de la mediació, assegura que "com que el procés ja ha començat i hi ha coses que un no pot parar, jo espero que les FARC em facin arribar les proves de vida". El mandatari veneçolà, dirigint-se a Marulanda, va dir que si allibera un primer grup d'ostatges crearà una taula diàleg a les muntanyes de Colòmbia.

Per la seva banda, el president colombià, Álvaro Uribe, va afirmar que a les Forces Revolucionàries de Colòmbia els ha faltat voluntat política per tirar endavant un acord humanitari malgrat la voluntat d'entesa que el seu govern ha demostrat a través de l'alliberament de guerrillers i el nomenament de facilitadors.
Anar al contingut