Caracas

Chávez proposa als països de l'ALBA la creació d'una força militar conjunta

En una nova entrega d'"Aló presidente!", el seu programa de televisió, el president de Veneçuela, Hugo Chávez, ha proposat que els països integrants de l'Alternativa Bolivariana per les Amèriques (ALBA) formin una força militar conjunta. Si aquesta inicitiva arribés a bon port, Chávez adverteix els Estats Units que l'entrada en conflicte amb qualsevol país membre implicaria la resposta de tot el grup. "Tocar a Veneçuela serà incendiar la regió", ha dit Chávez.

Actualitzat
El líder veneçolà ha llançat aquesta proposta després que aquest cap de setmana se celebrés la conferència de l'ALBA a Caracas. De la trobada ha sorgit el compromís de crear un banc que agrupi Veneçuela, Bolívia, Nicaragua i Cuba.

D'altra banda, el líder veneçolà aposta per què tots els governs integrants de l'ALBA desenvolupin una estratègia de defensa coordinada. Chávez va fer aquestes declaracions acompanyat del president de Nicaragua, Daniel Ortega, convidat especial al programa, qui va secundar la proposta.

Estats Units està amenaçant "no només a Veneçuela, sinó a tota l'Amèrica Llatina. Si es fiquen amb algú de nosaltres, s'estaran ficant amb tots", va concloure Ortega.

Segons va avançar Chávez, el president del Brasil, Luis Inácio Lula da Silva, estaria d'acord amb la creació d'aquesta coalició militar. En referència a les desavinences entre Veneçuela i Colòmbia, Chávez va preveure que "arribarà el moment en què el poble colombià s'alliberi d'aquesta oligarquia, però aquí no ens hi fiquem, a no ser que ells es fiquin amb nosaltres".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut