Teheran

Chávez i Ahmadinejad refermen l'aliança contra "l'imperialisme" i pronostiquen la fi del dòlar

Els presidents de l'Iran i Veneçuela, Mahmud Ahmadinejad i Hugo Chávez, han promès mantenir-se units fins al final en defensa dels seus interessos nacionals i ideològics. En una entrevista dels dos líders a Teheran, Chávez ha dit que aquesta és la seva segona casa. Durant l'hora i mitja que ha durat la reunió, s'ha firmat un acord de cooperació econòmica que fonts diplomàtiques han valorat en 20.000 milions de dòlars. També han acordat crear un banc binacional, al qual han convidat altres països a afegir-s'hi. Chávez i Ahmadinejad han ratificat una vegada més la seva aliança contra l'"imperialisme".

Actualitzat

El president de Veneçuela ha estat rebut amb tots els honors a Teheran pel seu homòleg iranià. Ja havien compartit discurs el cap de setmana a la cimera d'exportadors de petroli a Riad. Avui han entrat en el terreny de la profecia. El president veneçolà ha pronosticat que aviat no es parlarà del dòlar perquè perd valor i s'està enfonsant.

Malgrat tota la grandiloqüència, alguna cosa sembla que es belluga a l'Iran respecte al seu programa nuclear. Ahmadinejad ha declarat a una agència financera nord-americana que estudiaria un pla per enriquir urani en un país neutral, i ha citat Suïssa. La mesura s'avé amb les exigències del Consell de Seguretat de l'ONU. I, sobretot, demostra que hi ha debat dins el mateix règim iranià sobre els límits d'un programa nuclear que podria desencadenar l'última guerra de l'era Bush.


Anar al contingut