Hugo Chávez lluitava contra el càncer des del 2011
Hugo Chávez lluitava contra el càncer des del 2011
Caracas

Chávez fa marxa enrere i assegura que no té intenció de nacionalitzar la filial veneçolana del BBVA

Chávez va llançar la pedra i ara ha amagat la mà. Fa uns quants dies, el president de Veneçuela va amenaçar amb la possibilitat de nacionalitzar la filial veneçolana del banc espanyol BBVA si no concedia un crèdit per a la construcció d'uns habitatges a Caracas. La polèmica va sorgir durant l'emissió del programa de televisió on el mandatari conversa amb el públic i prova de donar resposta als problemes de la ciutadania.

Actualitzat
La caixa dels trons al voltant d'aquest tema es va obrir dimecres passat quan el president de Veneçuela, Hugo Chávez, intervenia en un programa de televisió de la cadena pública veneçolana. Una ciutadana lamentava els problemes que la filial del banc BBVA al país, el Banco Provincial, posava per concedir un crèdit per construir uns habitatges a Caracas.

Davant d'aquesta queixa, Chávez no ho va dubtar i va trucar immediatament al director de l'entitat, Pedro Rodríguez, per reclamar-li que concedís el crèdit i complís amb les lleis del país o que si no lliurés el banc al país. Per la seva banda, Rodríguez responia a l'amenaça dient que l'entitat no estava en venda, unes paraules que no van agradar a Chávez, que assegurava que si volia i a favor de "l'interès nacional" podia expropiar-lo en aquell mateix moment.

Tot plegat, retransmès en directe per la televisió i ambientat amb els aplaudiments del públic que assistia a l'espectacle:




Un cop va acabar el programa, el director del banc va anar a la seu del govern i es va reunir amb Chávez. De la reunió només en va trascendir el compromís de l'entitat de solucionar el problema el més aviat possible, però les reaccions carregant contra l'acció del president veneçolà van esclatar des de diferents sectors.

Quatre dies després, Hugo Chávez ha comparegut davant dels mitjans per tancar la polèmica i assegurar que "acceptem les disculpes de Rodríguez i que jo també li envio les meves" i ha afegit que "no tinc plans per nacionalitzar aquest banc":


Anar al contingut